Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na gól čakal desať mesiacov. Strelil ho bývalým spoluhráčom

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava prelomili nelichotivú bilanciu štyroch ligových zápasov bez víťazstva.

02.10.2016 08:06
Slovan Bratislava - Michalovce Foto: ,
Gólová radosť futbalistov Slovana v zápase s Michalovcami.
debata

V sobotňajšom podvečernom dueli 11. kola najvyššej slovenskej súťaže doma zdolali hráčov MFK Zemplín Michalovce 3:1, keď inkasovali až v záverečnej minúte stretnutia od Dávida Škutku z pokutového kopu.

O gólovú poistku pre „belasých“ na 3:0 sa na Pasienkoch postaral v 82. min španielsky obranca Vernon De Marco Morlacchi, ktorý presne hlavičkoval do siete českého brankára Zemplínčanov Patrika Maceja a skóroval proti „svojim“.

Dvadsaťtriročný stopér (nar. 18. novembra 1992) prišiel do bratislavského klubu pred necelým mesiacom na polročné hosťovanie s možnosťou opcie na prestup práve z Michaloviec, kde pôsobil štyri roky. Rodák z argentínskeho Rosaria so španielskym pasom absolvoval špecifický zápas. Vo štvrtom štarte za ŠK Slovan si otvoril strelecký účet.

„Je to trochu zvláštny pocit. Desať mesiacov som nedal gól, a príde to práve proti Michalovciam krátko po príchode do Slovana,“ uviedol v rozhovore na klubovom webe Vernon De Marco Morlacchi. Pri góle preukázal silné futbalové stránky, ktorými sú hra hlavou a výber miesta pri ofenzívnych štandardných situáciách.

„Na zadnú žrď smeroval center od Joeriho de Kampsa, obrana išla vyššie zo šestnástky a ja som zostal sám medzi zadákmi súpera. Potom som už len musel loptu dobre trafiť a vyšlo to. Veľmi sa teším z prvého gólu v Slovane a verím, že pomôžem aj ďalšími zásahmi. V prvom rade sa však musím starať o to, aby sme góly nedostávali, potom môžem myslieť aj na ofenzívu,“ vyhlásil Vernon a k sobotňajšiemu stretnutiu proti „východniarom“ ešte dodal:

„Od začiatku sme dominovali a hrali svoju hru. Teším sa, že sme ukončili negatívnu sériu bez ligového víťazstva. Podali sme dobrý výkon a dali tri góly. To však bolo ešte málo, vzhľadom na počet príležitostí malo byť gólov viac.“

Úradujúci vicemajster ŠK Slovan síce po prvej tretine súťaže a jedenástich odohraných kolách zostal napriek víťazstvu „až“ na 6. mieste neúplnej tabuľky Fortuna ligy 2016/2017, odpútal sa však od michalovského protivníka na rozdiel troch bodov (17, resp. 14 b.).

Pred MFK Zemplín na 7. priečku sa môže dostať majstrovský AS Trenčín, keď zvládne víťazne nedeľňajší zostávajúci súboj 11. kola – doma proti nováčikovi z Prešova. Na čele klasifikácie figuruje MŠK Žilina s 28 bodmi.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #MFK Zemplín Michalovce