Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina sa pokúsi vymazať nulu Podbrezovej

Záverečné kolo prvej tretiny najvyššej futbalovej súťaže prinesie šláger, s ktorým pred začiatkom sotva niekto rátal. V Žiline sa chystá boj prvých dvoch tímov tabuľky.

01.10.2016 11:00
MŠK Žilina Foto: ,
Budú sa Žilinčania takto tešiť aj po zápase s Podbrezovou?
debata

Domáci privítajú druhé mužstvo súťaže Podbrezovú. Pokúsia sa vymazať poslednú nulu z tabuľky. Podbrezová stále jediná v novej sezóne ešte neprehrala.

Žilinčania majú o tri body viac ako ich prenasledovateľ a aktuálne aj jediný vážny súper, pretože tretí Ružomberok už stráca na lídra osem bodov. Ani v prípade prehry neprídu o prvú priečku, Podbrezová sa môže na nich len bodovo dotiahnuť.

Ani jednému z favoritov nevyšiel pohárový zápas v strede týždňa. Horšie však dopadli Podbrezovčania, nečakane vypadli v Skalici. Nedostali síce gól, ale ani ho nestrelili a exligista ich vyradil v streľbe zo značky pokutového kopu.

Žilinský tréner Adrián Guľa dal v Lipanoch šancu viacerým hráčom z lavičky a lídrovi najvyššej súťaže hrozilo vypadnutie. Prehrával 0:1 a obrat nastal až v posledných piatich minútach, keď strelil dva góly aktuálne najlepší žilinský strelec Otubanjo. Nastúpil až po prestávke.

„Niektorí hráči dostali šancu a vedia, že musia pridať,“ konštatoval po zápase v Lipanoch Guľa. Podbrezová potrápila Žilinu aj v minulom ročníku a má v ňom so súperom lepšiu bilanciu. V prvom zápase mu síce na domácom ihrisku podľahla (2:3), ale v dvoch nasledujúcich súbojoch zvíťazila (3:1 a 2:0).

Podbrezovskí futbalisti budú mať náročnú úlohu udržať si v súťaži tohtoročnú neporaziteľnosť, pretože ich čaká štvorzápasová šnúra na ihriskách súperov – po Žiline nastúpia v Trnave, na Myjave a v Bratislave. Doma sa opäť predstavia až na začiatku novembra, keď privítajú Trenčín.

Program 11. kola
Sobota 17.00 Žilina – Podbrezová (RTVS), Slovan Bratislava – Michalovce, Myjava – Senica, Trnava – Zlaté Moravce-Vráble, Ružomberok – Dunajská Streda, nedeľa 17.30 Trenčín – Prešov.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŽP Šport Podbrezová