Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava doma so Slovanom tretíkrát v rade s bezgólovým výsledkom

V dueli FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava v rámci 7. kola najvyššej slovenskej súťaže sledovalo takmer 8000 divákov v City Arene ofenzívny futbal v podaní oboch tímov, napriek príležitostiam však nepadol ani jeden gól.

28.08.2016 17:49
FC Spartak Trnava - ŠŠK Slovan Bratislava Foto: ,
Trnavčan Robert Tambe a kapitán Slovana Boris Sekulič v súboji o loptu počas 7. kola Fortuna ligy.
debata

Bezgólová remíza medzi spomenutými klubmi na trnavskom Štadióne Antona Malatinského sa zrodila už tretíkrát v rade: predtým vlani 22. novembra i 11. apríla 2015. Dovedna v 134. vzájomnom dueli štatistici zaregistrovali 35. nerozhodný rezultát, Slovan vyhral 57-krát a Trnava ťahala za dlhší koniec 42-krát, skóre je priaznivé pre „belasých“ – 189:145.

Prvý polčas sobotňajšieho ligového merania síl v slovenskom Ríme mal vyššiu úroveň, po zmene strán upadlo stretnutie do priemeru. Okrem gólových príležitostí nechýbala tradične aj vypätá atmosféra, nervozita, hlavný arbiter Pavol Chmura rozdal až deväť žltých kariet a v 85. min vytiahol aj červenú pre kamerunského legionára v drese domácich „andelov“ Roberta Ndipa Tambeho. Krátku presilovku v závere zápasu hostia nevyužili. Nový srbský tréner ŠK Slovan Ivan Vukomanovič mal zmiešané pocity. „Predovšetkým v prvom polčase sme si vypracovali množstvo šancí, v závere sme navyše hrali proti oslabenému súperovi. Škoda nevyužitých príležitostí, hráčom chýbal v koncovke potrebný pokoj. Zároveň sme urobili viacero chýb po taktickej stránke, z čoho vyplynuli trnavské príležitosti. Mohli sme skórovať aj inkasovať, preto sú moje pocity rozdielne. Čiastočne ma teší čisté konto, keďže v úvode ročníka sme dostávali množstvo gólov a jedným z mojich cieľov po príchode bolo zlepšiť zívnu činnosť. Hnevá ma vysoký počet žltých kariet a reakcie hráčov voči rozhodcovi, v takých chvíľach si musia zachovať chladnú hlavu,“ cituje klubový web „belasých“ slová 39-ročného belehradského rodáka, ktorý nebude môcť pre zlomeninu ruky pár týždňov rátať so stredopoliarom Vukanom Savičevičom. Nový šéf realizačného tímu Slovana si pripísal druhý ligový duel – a opäť bez inkasovaného gólu, pred týždňom jeho zverenci na Pasienkoch zdolali MŠK Žilina tesne 1:0. „S hráčmi sme naštartovali niečo nové, snažíme sa o zmeny v práci, správaní a prístupu ku klubu. Verím, že v najbližšom období sa ešte zlepšíme a prejaví sa to aj na výsledkoch,“ dodal Ivan Vukomanovič.

Tréner Spartaka Trnava Miroslav Karhan nebol spokojný s prvou štyridsaťpäťmi­nútovkou. „Prvé dejstvo sme darovali súperovi. Pred zápasom sme si hovorili, že ak chceme uspieť, musíme bojovať a behať, byť agresívni, odhodlaní. To v našej hre absentovalo. Slovan si utvoril viac ako stopercentné šance, brankár Adam Jakubech vytiahol výborné zákroky a držal nás nad vodou,“ hodnotil na trnavskom klubovom webe 40-ročný rekordér v počte štartov za slovenskú reprezentáciu (107 zápasov) a momentáne kouč Spartaka, ktorý ešte doplnil: „Cez prestávku sme si v kabíne niečo povedali. Do druhého polčasu vybehol na trávnik úplne iný Spartak, aj keď to ešte nebolo podľa mojich predstáv. Bola tam však agresivita, lepší pohyb a práca s loptou. Mali sme viac z hry, zápasu chýbali iba góly. Hráčov som upozorňoval, že napriek všetkým rečiam o tom, ako Slovan nehrá dobre, sem príde úplne iný tím. Kvalita tam určite je. Nový tréner Vukomanovič toho za týždeň veľa zmeniť nestihne, no niečo sa mu už podarilo.“

V neúplnej tabuľke najvyššej slovenskej súťaže zostal medzi oboma klubmi trojbodový rozdiel v prospech Slovana. Bratislavský tím má v súčasnosti 13 bodov a patrí mu 4. miesto, Trnava je piata v klasifikácii s 10 bodmi. Po reprezentačnom asociačnom termíne si najbližšie vo Fortuna lige v rámci 8. kola „belasí“ zmerajú sily doma s „kopaničiarmi“ z Myjavy a trnavskí „andeli“ nastúpia rovnako 10. septembra na pôde majstrovského AS Trenčín.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava