Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokrikovali na nás, že sme dedinčania. Zaslúžime si rešpekt

Keď v 54. minúte úvodného ligového kola inkasoval gól od Trnavčana Tambeho, ani len netušil, že bude posledný na niekoľko najbližších týždňov. Brankár Martin Kuciak (34) si v novej sezóne udržal čisté konto už v piatich zápasoch v rade.

22.08.2016 13:51
Martin Kuciak Foto:
Martin Kuciak.
debata (3)

A najmä vďaka nemu je Podbrezová senzačným lídrom súťaže. „Môj podiel na doterajšom úspechu je rovnaký, aký má pravý obranca či hrotový útočník,“ vraví so skromnosťou v hlase.

Číslo 486. Viete, s čím súvisí?
Veru viem. Toľko minút trvá moja séria bez inkasovaného gólu. Nepripisoval by som jej však príliš veľký význam. V slovenskej lige by sme našli podstatne dlhšie, presahujúce aj tisíc minút. Každopádne som rád, že góly nedostávam. V prvom rade ma však teší, že nám čisté kontá prinášajú bodové zisky.

Aký podiel na nich máte?
Rovnaký, ako všetci moji spoluhráči. Od pravého obrancu až po hrotového útočníka. Každý si na ihrisku odvádza svoju robotu na sto percent. Na trávniku sme jedenásti a brankár sám nič nezmôže. Takto pred rokom som si v Podbrezovej zažil presne opačnú sériu. Viem preto, o čom hovorím.

Ako sa vám momentálne díva na ligovú tabuľku?
Pozerám sa na ňu zo všetkých strán, ale krajší pohľad veru nejestvuje. V úvode sezóny sme odohrali náročné zápasy. Najmä súboje so Slovanom a Trenčínom nám nastavili zrkadlo. Otvorili nám oči. Naznačili, že nemusíme byť v lige packovacím panákom ako pred rokom. Porovnávať sa môžeme aj s mužstvami s podstatne lepším finančným zabezpečením. Som rád, že kolektív, ktorý sme v Podbrezovej utvorili, drží pokope, verí si a je sebavedomý.

Čo sa v porovnaní s nevydarenou minuloročnou jeseňou v Podbrezovej zmenilo?
Stačí sa pozrieť na jedenástku, ktorá vybehla v Senici cez víkend a vyhrala 1:0. Porovnajte ju s tou, ktorá u rovnakého súpera prehrala vlani 1:3. Z pôvodnej zostavy v nej zostali hádam dvaja hráči. K zmene prišlo aj v trénerskom štábe, ktorý vedie Marek Fabuľa. Vďaka tvrdej robote, ktorú nastolil, dosahujeme výborné výsledky. Napriek tomu sa nebudeme tváriť, že hráme o titul.

Ale predsa len, zmenili sa po skvelom štarte ambície klubu?
Vôbec nie. Pán prezident Kriváň to pred časom definoval správne: cieľom je zisk tridsiatich bodov, ktoré by mali stačiť na záchranu. Ideme tvrdo za nimi. Ak ich získame, môžeme sa zhovárať o ďalších výzvach. Nemáme ambíciu naháňať favoritov. Napokon, teraz by mali naháňať oni nás (smiech).

Cítite, že vás súperi berú vážnejšie, majú pred vami výraznejší rešpekt?
Dúfam v to. Počas ročného pôsobenia v Podbrezovej som sa stretol aj s tým, ako na nás pokrikovali, že sme dedinčania. Myslím si, že poniektorí súperi nám neprejavovali takú dávku rešpektu, akú by si Podbrezová zaslúži. Trošku ma to mrzí. Preto verím, že sme futbalovej verejnosti otvorili oči a presvedčili ju, že máme veľký potenciál. Teraz je už len na nás, aby sme ho premenili na úspešný výsledok.

    Z V R P S B
1. ŽP Šport Podbrezová 6 4 2 0 6:1 14
2. MŠK Žilina 6 4 1 1 12:6 13
3. ŠK Slovan Bratislava 6 4 0 2 10:9 12
4. MFK Ružomberok 6 3 1 2 11:10 10
5. FC Spartak Trnava 6 2 3 1 8:6 9
6. FK Senica 6 3 0 3 7:5 9
7. AS Trenčín 6 3 0 3 10:9 9
8. Spartak Myjava 6 2 2 2 5:6 8
9. MFK Zemplín Michalovce 6 2 2 2 3:4 8
10. FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 6 1 1 4 6:7 4
11. 1. FC Tatran Prešov 6 1 1 4 1:11 4
12. DAC 1904 Dunajská Streda 6 0 1 5 7:12 1

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŽP Šport Podbrezová #martin kuciak