Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neinkasuje, neprehráva. Podbrezová naháňa Žilinu

Sú najpríjemnejším prekvapením doterajšieho priebehu sezóny. Najvyššia futbalová súťaž má za sebou päť kôl.

15.08.2016 20:00
MŠK Žilina Foto: ,
Radosť hráčov MŠK Žilina.
debata

Bez prehry zostali už len dve mužstvá. Zatiaľ čo v prípade Žiliny to neprekvapuje, séria Podbrezovej mnohých expertov zaskočila.

Cez víkend získali zverenci Mareka Fabuľu ďalšie tri body, doma si poradili s Michalovcami (1:0). A v tabuľke sa vyšvihli na druhú priečku. Len s dvojbodovou stratou na lídra. „Mám pocit, že niektorí hráči si mysleli, že súpera zdoláme poľahky. Tak aj vyzeral prvý polčas. Nebol veru dobrý,“ hodnotil duel tréner Podbrezovej. „Až po zmene strán to vyzeralo podľa našich predstáv. Chlapci ukázali charakter. Som rád, že sme tento zápas zvládli. Dúfam, že nám to pomôže do ďalších bojov,“ dodal.

Podbrezovčania ťahajú v lige výnimočnú sériu. Neprehrali už deväť zápasov v rade (štyri ešte v predošlom ročníku). Vďačia za to najmä skvelej obrane. Dosiaľ inkasovali jediný gól – v úvodnom kole doma uhrali s Trnavou remízu (1:1). Odvtedy je však brankár Martin Kuciak nepriestrelný. Loptu nepustil za svoj chrbát už 396 minút.

Jeho kvality pritom preverila už väčšina ašpirantov na popredné priečky. Odolal vicemajstrovskej ofenzíve Slovana (2:0) i šampiónovi z Trenčína (1:0). Neprekonal ho ani ďalší slovenský zástupca v tohtoročných európskych pohároch – Myjava (0:0).

Popri výbornej práci v obrane však ôsmy tím z minulej sezóny čelí aj vážnej výstrahe. V útoku je totiž zatiaľ neefektívny. Hráči Podbrezovej sa dosiaľ tešili len z piatich presných zásahov. Menej zaznamenala len trojica Prešov (0), Michalovce (2), Myjava (4).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŽP Šport Podbrezová #Fortuna liga