Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podbrezovú neskolila ani klinická smrť. Ševela je pripravený aj odísť

Do novej sezóny vstúpili rovnako, ako predošlú ukončili. Futbalisti Podbrezovej sú najväčším prekvapením aktuálneho ligového ročníka. Zverenci Mareka Fabuľu neprehrali v úvodných štyroch kolách ani raz. Pritom zakaždým čelili súperovi, ktorý hájil slovenské farby v európskych pohároch. Po Trnave (1:1), Myjave (0:0) a Slovane (2:0), zaskočili aj toho najnáročnejšieho protivníka.

07.08.2016 11:50
Martin Ševela Foto: ,
Martin Ševela.
debata

Na majstrovskej pôde Trenčína zvíťazili v sobotu senzačne 1:0 (0:0). Vlani, ani predvladni ho pritom v šiestich vzájomných stretnutiach nezdolali ani raz.

„Do zápasu sme chceli vstúpiť aktívne, čo nám vyšlo. Mrzí ma, že sme potom znervózneli a pustili Trenčín k jeho tradičnej hre. Hráči si zaslúžia pochvalu, no mali sme aj šťastie,“ priznal Fabuľa.

Osud sa priklonil k jeho mužstvu po dvadsiatich minútach. Obhajca titulu dostal možnosť zahrávať pokutový kop, no Jangov pokus brankár Kuciak kryl. Keď domáci nevyužili ani ďalšie šance, udrela Podbrezová. A po góle Viazanka dokráčala k mimoriadne cenným bodom.

„Pri jedenástke sme prežili klinickú smrť. O to väčšiu radosť máme z toho, že nám vyšla jedna z akcií a zvíťazili sme,“ hovoril Fabuľa.

Podbrezová ťahá v lige obdivuhodnú sériu. Premožiteľa nenašla už v ôsmich zápasoch v rade. Štyri z nich odohrala ešte v minulom ročníku. Získala v nich desať bodov, vďaka ktorým sa vyhla priamemu boju o záchranu.

Dosiaľ posledným tímom, ktorý si poradil s Podbrezovou, je Dunajská Streda. Zdolala ju koncom apríla. Odvtedy nazbieralo Fabuľovo mužstvo osemnásť bodov – za päť víťazstiev a tri remízy. Zatiaľ čo Podbrezovčania sa nesú na vlne eufórie, Trenčanom boje v Lige majstrov skôr ublížili ako pomohli. Nielenže sa so súťažou už rozlúčili (pokračujú v Európskej lige), ale ani doma sa im nedarí. Zo štyroch zápasov prehrali tri. Gól nestrelili už v štyroch po sebe (dva razy ich ubránila Legia Varšava, v lige Zlaté Moravce a teraz Podbrezová).

„Šťastena sa od nás odvrátila. Do pätnástej minúty sme mali tri veľké šance, potom prišla neúspešná jedenástka. Mrzí ma, že sme opäť neboli efektívni. Potrebujeme to zmeniť,“ smútil domáci tréner Martin Ševela.

Majster, ktorého trápia zranenia i odchody viacerých opôr, sa potrebuje spamätať čo najskôr. O desať dní na neho čaká úvodný súboj play off Európskej ligy s Rapidom Viedeň. Predtým sa Trenčania predstavia aj v domácej súťaži – v Senci budú čeliť taktiež sa trápiacej Dunajskej Strede.

Ak bude ponuka zaujímavá pre mňa aj klub, prijmem ju, vraví Ševela

Martin Ševela možno čoskoro zmení svojho zamestnávateľa. Interes o služby 40-ročného kormidelníka, ktorý počas uplynulých dvoch sezón dvakrát získal s AS domáce double za víťazstvo v lige aj národnom pohári a s Trenčanmi sa predstavil v Lige majstrov, neutícha. Hovorí sa predovšetkým o aktuálnom vicemajstrovi SR ŠK Slovan Bratislava, ktorý po 3. kole nového ročníka Fortuna ligy odvolal cyperského trénera Nikodimosa Papavasilioua a mužstvo dočasne vedie Vladimír Koník.

„Je prirodzené, že ak ste úspešný, je záujem. Ten je aj o hráčov, no a niekedy to stretne aj trénera. To, že je záujem o moju osobu, je potešiteľné, ale nebolo to iba zo Slovana Bratislava. Pokiaľ viem, tak aj z Česka a Poľska,“ potvrdil Ševela po prehre s Podbrezovou 0:1, záznam tlačovej konferencie priniesol web AS.

„Je to o stretnutiach a rokovaniach. Najskôr sa musia medzi sebou dohodnúť kluby. Ak príde k dohode, ja sa tiež rád posuniem ďalej, ale musí to mať hlavu a pätu a musia byť všetci spokojní. Zatiaľ som tu a kým to tak bude, budem odvádzať sto percent pre Trenčín. Všetko je však otvorené,“ skonštatoval lodivod Trenčína a dodal: „Viem, že je interes zo Slovana; mám pocit, že už prebehlo aj nejaké rokovanie. Výsledky nepoznám. Pokiaľ ide o Slovan, je to zatiaľ na úrovni klubov. Ak bude ponuka zaujímavá pre klub aj pre mňa a nájdeme tú spoločnú cestu, tak by som ju prijal.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Martin Ševela #ŽP Šport Podbrezová #Marek Fabuľa