Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Karhan: Toto by mohla byť budúcnosť trnavského futbalu

Trnavskí futbalisti zvládli generálku na štvrtkový zápas v Európskej lige, ktorý ich čaká vo Viedni proti Austrii. Zdolali v ťaháku druhého kola najvyššej súťaže DAC Dunajská Streda (2:1).

25.07.2016 13:51
Miroslav Karhan Foto: ,
Tréner Trnavy Miroslav Karhan.
debata

Trnavský tréner Miroslav Karhan sa priznal, že mužstvo sústredilo sily zatiaľ na ligový zápas. „Prioritou bola Dunajská Streda, Austriu som doteraz špeciálne nesledoval, ale teraz sa už sústredíme na ňu, začneme sa jej naplno venovať,“ vyhlásil tréner.

Proti Dunajskej Strede premiešal zostavu, niektorých skúsenejších hráčov nechal na lavičke (kapitán Mikovič nastúpil až po prestávke), šetril ich na štvrtok. Dal šancu viacerým mladým futbalistom. „Priznám sa, že som mal trochu obavy, ako tento zápas zvládnu, lebo naši diváci sú dosť nároční a niekedy dokážu po jednej pokazenej lopte hráča znervózniť. Mladí futbalisti sa so situáciou vyrovnali vcelku dobre,“ hodnotil Karhan.

Trnavčanom pred vyše šesťtisíc divákmi nevyšiel úvod stretnutia, pretože už v 13. minúte prehrávali po Pačindovom góle. Domáci však rýchlo otočili zápas, najskôr vyrovnal Eder a potom Paukner z penalty rozhodol o tesnom víťazstve.

„Pre ďalší priebeh bolo rozhodujúce, že sme dali rýchlo dva góly a ešte do prestávky sme viedli. Škoda len, že sme potom nedali aj tretí gól, mali sme naň šance. Nakoniec sa nám to mohlo vypomstiť, súper mohol vyrovnať. Mladí hráči však ukázali, že by mohli robiť dobré garde tým, ktorí sedeli na lavičke alebo neboli na zápas nominovaní. Myslím si, že toto by mohla byť budúcnosť trnavského futbalu,“ pokračoval Karhan.

Podľa neho je dôležité, že mladá zostava dostala príležitosť. „To v Trnave v minulosti chýbalo, nebolo to pravidlo. Mladí vybehli na trávnik na päť-desať minút a to sotva niečo ukážu. Teraz svoju šancu využili dokonale,“ dodal rekordér v počte štartov za slovenskú reprezentáciu. Napriek tejto spokojnosti v najbližšom stretnutí vo Viedni bude zostava akiste opäť iná, čo potvrdzuje aj trnavský tréner: „Na tento zápas sa pokúsime dať dokopy čo najsilnejšiu a najskúsenejšiu zostavu.“

Podľa Karhanovej predstavy by mala byť konkurencieschopná a vybojovať taký výsledok, ktorý bude dávať ešte jeho mužstvu šancu a odveta priláka do hľadiska veľa divákov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Miroslav Karhan