Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina vytiahla tromf z Afriky. Pripravený má ďalší

Žilinskí futbalisti aj v druhom zápase novej sezóny inkasovali na domácom umelom trávniku dva góly - podobne ako v otváracom kole s Dunajskou Stredou - ibaže tentoraz strelili o jeden viac a tešili sa z prvého víťazstva v aktuálnom ročníku.

24.07.2016 15:00
Adrián Guľa Foto: ,
Adrián Guľa na tlačovej besede po zápase proti Bilbau.
debata

V žilinskom drese si odkrútil premiéru nigérijský útočník Yusuf Otubanjo. Uviedol sa výborne, pretože už v 38. minúte viedli domáci jeho dvoma gólmi. Tentoraz náskok nestratili, hoci Ružomberčania doťahovali (najskôr na 1:1 a v závere ešte na 2:3).

„Usiloval som sa naplno na každom tréningu a teraz sa mi to vrátilo v podobe dvoch gólov. V ďalších zápasoch však môžem hrať aj lepšie,“ citovala letnú posilu oficiálna klubová stránka. Otubanjo verí, že na výkone, ktorý podalo žilinské mužstvo, sa dá aj v ďalších kolách stavať. „Ak budeme stále tvrdo pracovať, budeme motivovaní, môžeme v lige miešať karty,“ dodal 23-ročný africký zakončovateľ, ktorého mrzelo, že nevyužil aj ďalšie šance a nepripísal si hneď v premiére hetrik. „Na trávniku som sa cítil skvele a vnímali sme aj podporu z hľadiska.“

Podľa žilinského trénera Adriana Guľu nový strelec prispel výrazne k víťazstvu. „Zúročil úsilie celého mužstva,“ zdôraznil Guľa.

Skúsený Filip Hlohovský pridal do ružomberskej siete tretí gól a v rozhovore na klubovej stránke ocenil spoluhrácu s Nigérijčanom. „Yusuf je výborný, šestnástkový hráč, vie dať gól aj z ničoho. V zápase to potvrdil, takého hráča mužstvo potrebuje a verím, že z jeho hry bude tím ťažiť.“ Naskočiť do hry je pripravený aj ďalší Afričan, gambijský futbalista a žilinský starý známy Momodou Cessay, ktorý pôsobil pod Dubňom v rokoch 2010 až 2012.

„Chce byť v Žiline, teší sa na to, dohodli sme sa na zmluve. Teraz bude záležať najmä na tom, kedy sa vybavia papiere a trochu ho pripravíme aj na to, aby zvládol náročný spôsob hry. Verím, že na najbližší zápas už bude pripravený,“ vysvetlil tréner Guľa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #MFK Ružomberok