Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výhru Michaloviec nad Trenčínom režírovali Žofčák a Škutka

V uplynulej sezóne bojoval MFK Zemplín Michalovce ako nováčik do posledného kola o zotrvanie v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži. Hneď v úvodnom kole nového ročníka 2016/2017 sa postaral o poriadny šok, keď po kvalitnom výkone zdolal úradujúceho majstra Fortuna ligy aj obhajcu Slovnaft Cup-u AS Trenčín 2:1.

17.07.2016 13:30
MFK Zemplín Michalovce, AS Trenčín Foto: ,
Nastúpené mužstvá Michaloviec a Trenčína v zápase 1. kola futbalovej Fortuna ligy medzi MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín.
debata

Cenný triumf domácich zariadili čerstvé posily – 33-ročný odchovanec michalovského klubu Igor Žofčák a o päť rokov mladší rodák zo Sniny Dávid Škutka. V drese majstra, ktorý mal v nohách stredajší prvý zápas 2. predkola Ligy majstrov na pôde slovinskej Olimpije Ľubľana (4:3), sa 82. min presadil striedajúci Aliko Bala.

„Zdolali sme majstra a držiteľa domáceho pohára. Chceli sme bodovať, napokon sú z toho tri body. Poskladali sme dobré mužstvo a sme skvelá partia. Bojujeme jeden za druhého, čo bolo vidieť. Streliť gól je krásny pocit, o to viac, že to bol víťazný zásah. Som rád, že som pomohol mužstvu. Podali sme skvelý výkon, toto je odmena. Musíme ťahať za jeden koniec povrazu. Ak vytvoríme tím, môžeme zdolať kohokoľvek,“ cituje portál profutbal.sk slová Dávida Škutku.

V michalovskom tíme došlo pred začiatkom sezóny k výmene na trénerskom poste, keď žezlo po Stanislavovi Grigovi prevzal Anton Šoltis. „Našu taktiku sme postavili na agresivite, bojovnosti a osobných súbojoch. Počas duelu sa nám to darilo, strelili sme dva góly. Samozrejme, pri šanciach súpera nás podržal aj brankár. Chlapcom patrí veľká vďaka za tento výkon. Bol to prvé stretnutie sezóny, s pokorou ideme ďalej od zápasu k zápasu,“ vyhlásil na tlačovej konferencii po víťaznom dueli michalovský kouč.

„Mali sme výborný vstup do zápasu, už v 2. min sme si utvorili vyloženú šancu, ktorú sa nám nepodarilo premeniť. V držaní lopty sme boli celkom solídni, ale mne osobne chýbala väčšia energia. Zrejme na nás bolo cítiť, že sme mali za sebou náročný zápas v Lige majstrov. Ak však chceme byť úspešní na dvoch frontoch, musíme vedieť nadviazať v domácej súťaži na výkon z pohárovej Európy,“ skonštatoval trenčiansky kormidelník Martin Ševela.

„U mojich hráčov nebola taká túžba po dobrom výsledku, ako by som si predstavoval. Michalovčania boli agresívnejší, všade boli o krok skôr, mali lepšiu reakciu na loptu. Možno je aj dobré, že sme pred odvetou v LM prehrali. Táto facka pomôže niektorým, ktorí lietali v oblakoch, keď sme v Ľubľane vyhrali so štyrmi strelenými gólmi. Aspoň sme sa znova vrátili na zem, tam kam patríme. Na odvetný zápas v Lige majstrov sa zodpovedne pripravíme,“ doplnil 40-ročný tréner Trenčína Ševela.

Súperi sa v ligovej ouvertúre stretli aj v minulej sezóne, duel na východe Slovenska sa vtedy skončil najtesnejším triumfom hostí (1:0).

debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Zemplín Michalovce