Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava siaha na pohár a Depetris ohrozuje Bera

Dve kolá pred koncom najvyššej futbalovej súťaže zostali otvorené ešte tri otázky. Rozhoduje sa o poslednom držiteľovi miestenky do Európskej ligy, vypadávajúcom tíme a tiež o tom, kto získa korunu kráľa strelcov. V piatkovom 32. kole sa všetkých šesť zápasov začína netradične v rovnakom čase o 20.30.

13.05.2016 09:00
debata
Tréner Trnavy Miroslav Karhan. Foto: SITA, Ivan Kopčáni
Miroslav Karhan Tréner Trnavy Miroslav Karhan.

Do pohárovej Európy sa môžu dostať už iba dva tímy – Spartak Trnava a MŠK Žilina. Trnavčania pod vedením trénera Miroslava Karhana vyhrali všetky tri uplynulé stretnutia a ak natiahnu túto sériu aj v Podbrezovej, stanu sa posledným slovenským účastníkom Európskej ligy. Výsledok Žilinčanov v Trenčíne to už neovplyvní.

MŠK sa však chystá bojovať o pohárovú nádej až do konca, to znamená, že musí pod Trenčianskym hradom naplno bodovať. Domáci tvrdia, že im nepomôžu a titul chcú potvrdiť dobrou hrou a výsledkami aj v závere. „Vieme, že Žilina má ešte o čo hrať, ale my sa pozeráme vždy len na seba a chceme zvíťaziť,“ zdôraznil brankár Igor Šemrinec.

Tréner Martin Ševela už naznačil, že v dvoch záverečných zápasoch sezóny chce dať šancu aj hráčom z lavičky, takým, ktorí hrávali menej. Žilina je v neľahkej pozícii, lebo musí získať viac bodov ako Trnava, ak by sa na ňu bodovo dotiahla, v prospech Spartaka hovoria vzájomné zápasy (dvakrát zvíťazil a raz prehral).

V trnavskom drese sa rozstrieľal Depetris, ktorý dal už 14 gólov a je len o jediný presný zásah za Trenčanom Berom. Medzi nimi sa s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodne o kráľovi strelcov. Argentínsky kanonier, ktorý si pripísal dva góly aj v poslednom súboji s Michalovcami, sa priznal, že už myslí na streleckú korunu.

Vybojoval ju v slovenskej lige aj v ročníku 2012/2013, keď dal 16 gólov, všetky na jeseň. „Aj teraz je to reálne, ale nesmieme zabudnúť, že som naskočil do súťaže až v 9. kole,“ zareagoval Depetris. Lídrovi rebríčka kanonierov Berovi sa strelecky prestalo dariť a v lige neprekonal súperovho brankára už v piatich zápasoch.

V piatok môže byť spečatený aj osud Skalice. Posledný tím vypadne, ak nezdolá Dunajskú Stredu. Nestačí mu ani remíza, lebo v prípade rovnakého počtu bodov v konečnom účtovaní, má s Michalovcam horšie vzájomné zápasy. Ak by Michalovce zdolali doma Slovan, potom by Skaličanom už nestačila ani výhra nad DAC.

Program 32. kola

Piatok: 20.30 Skalica – Dun. Streda (v Senici), Myjava – Ružomberok (Arena sport), Zl. Moravce – Senica, Podbrezová – Trnava, Michalovce – Slovan, Trenčín – Žilina (Dajto).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Spartak Myjava #David Depetris