Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hucko skončil. Trnavu povedú asistenti na čele s Karhanom

Tréner Ivan Hucko ukončil pôsobenie v slovenskom futbalovom klube FC Spartak Trnava, naposledy viedol mužstvo pri stredajšej podvečernej prehre na bratislavských Pasienkoch s domácim ŠK Slovan (1:4) v stretnutí 28. kola Fortuna ligy. Informáciu priniesla oficiálna internetová stránka "andelov".

21.04.2016 11:44 , aktualizované: 13:35
Ivan Hucko Foto: ,
Tréner Trnavy Ivan Hucko.
debata

Päťdesiatjedenročný Hucko (nar. 3. januára 1965) sa na štvrtkovej predpoludňajšej pozápasovej porade trénerov s vedením klubu rozhodol abdikovať na pozíciu hlavného kormidelníka trnavského mužstva. Predstavitelia vedenia Spartaka jeho rezignáciu prijali a v zostávajúcich piatich zápasoch v jarnej časti tejto sezóny povedú trnavský tím jeho doterajší asistenti Miroslav Karhan, Martin Rusňák a Pavel Kamesch. Spomenutá trojica na čele s bývalým slovenským reprezentantom Karhanom bude viesť už najbližší zápas Spartaka v 29. kole Fortuna ligy v nedeľu 24. apríla proti Žiline.

„Áno, túto informáciu môžem potvrdiť. Na dnešnej porade som sa rozhodol abdikovať a skončiť v pozícii hlavného trénera v Trnave. Jediným dôvodom, prečo som sa tak rozhodol, je, aby mužstvo v záverečných zápasoch jarnej časti dostalo nový impulz a zabojovalo o vytýčený cieľ tejto sezóny,“ vyjadril sa na klubovom webe Spartaka Ivan Hucko.

Trnavčanom aktuálne patrí piata pozícia v tabuľke. Maximom, ktoré môžu v tejto sezóne ešte dosiahnuť, je tretia priečka, na ktorej momentálne figuruje Spartak Myjava (má o päť bodov viac než Trnava). Mužstvo zo „slovenského Ríma“ teda ešte môže zabojovať o prienik do pohárovej Európy. Vedenie klubu odmietlo bližšie špecifikovať ciele pre zostávajúcu časť tejto sezóny. „K situácii sa v tejto chvíli nebudeme ďalej vyjadrovať,“ povedal generálny manažér FC Spartak Trnava Viktor Blažek.

Rodák z Bratislavy Hucko bol šéfom realizačného tímu FC Spartak Trnava od začiatku septembra 2015 (od 8. kola Fortuna ligy), keď nahradil Juraja Jarábka (skončil po 6. kole) a následne aj dočasne povereného lodivoda „andelov“ Branislava Mráza (viedol trnavský tím len v dueli 7. kola).

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Ivan Hucko