Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Pasienkoch si v stredu siahnu na trofej majstra

Už v stredu si môžu na Pasienkoch siahnuť na majstrovskú futbalovú trofej. Zatiaľ iba diváci.

20.04.2016 10:00
esencia hry, fortuna liga, trofej, futbal, šampión Foto: ,
Na snímke trofej pre majstra Fortuna ligy - Esencia hry.
debata

Pohár s názvom Esencia hry, ktorý už o mesiac poputuje do vitríny najúspešnejšieho tímu, bude v stredu hodinu a pol pred najprestížnejším slovenským futbalovým derby Slovan – Trnava (výkop o 17.55) vystavený na pódiu oproti hlavnému vchodu. Každý návštevník si môže naň siahnuť a odfotografovať sa s ním. Fotografiu získa ešte počas stretnutia.

Bratislavskí hráči majú zatiaľ od neho dosť ďaleko, ale ich šanca stále žije. Titul môžu vybojovať už iba dve mužstvá – Trenčín alebo Slovan. Belasí však musia najskôr zvládnuť stredajší súboj s trnavským Spartakom, so svojím historicky najväčším rivalom. Aktuálna situácia hovorí jasne v ich prospech, v doterajšom priebehu súťaže si pripísali o 18 bodov viac, lenže derby nemáva favorita a presvedčili sa o tom v minulosti aj oba tímy.

V tomto ročníku je aj vo vzájomných stretnutiach úspešnejší Slovan, doma vyhral 2:0, v Trnave remizoval 0:0. Trnavčania vyhrali nad slovanistami naposledy 30. októbra 2014, ale v ich prípade to stálo za to – pripravili súperovi jednu z najnepríjem­nejších prehier v histórii, rozdrvili ho 4:0. V ďalších štyroch ligových zápasoch sa zrodili tri remízy a už spomenutá výhra Slovana. Spartak ťahá v súboji s tradičným súperom aj jednu nepríjemnú šnúru – nedal mu gól už dlhých 355 minút. Naposledy v jeho drese skóroval Nikolič v úvode zápasu pred vyše rokom (10. marca 2015) a napokon sa skončil 1:1.

Trnavčanov tri dni pred derby dobre naladilo víťazstvo nad Skalicou 5:1. Prvý gól si v trnavskom drese pripísal skúsený Róbert Jež. "Je dobré, že sme konečne dali viac ako dva góly. Na jar nám veľmi nepadajú, dobre je aj to, že sa rozstrieľal David, ktorý dal hetrik, povzbudí to jeho a rovnako aj nás,“ vyjadril sa na klubovej stránke Jež, ktorý narážal na Depetrisov trojgólový záťah.

Dnešné stretnutie je zaradené do kategórie rizikových a budú ho sprevádzať zvýšené bezpečnostné opatrenia. Domáci fanúšikovia budú mať vstup na štadión len z Vajnorskej ulice (Polus), trnavskí od Trnavskej ulice (Kaufland). Každá vstupenka do sektoru hostí musí byť na konkrétne meno a priezvisko uvedené na lístku. Usporiadatelia upozorňujú, že návštevníci musia mať so sebou preukaz totožnosti. Vstupenky boli k dispozícii v predpredaji a dajú sa kúpiť aj v pokladniciach zo strany Vajnorskej ulice – hodinu a pol pred zápasom. Trnavčania si prevzali od domáceho klubu 700 lístkov.

Pre divákov sú pripravené aj ďalšie zaujímavé súťaže. V prestávke si môžu zastrieľať na bránku, na najlepších čakajú ceny. Domáci veria, že derby priláka vyššiu návštevu. Naposledy už ani ono nebolo magnetom – keď sa Trnava predstavila vlani na jeseň na Pasienkoch, zápas sledovalo 1837 divákov. Fanúšikovské skupiny predchádzajúce derby v Bratislave bojkotovali, teraz sa do hľadiska chystajú, takže návšteva bude vyššia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #derby #Fortuna liga #esencia hry