Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Piaty strelec hetriku Depetris vedel, že gól príde

Argentínčan David Depetris si spomenul na svoje lepšie strelecké časy v slovenskej lige, keď sa stal najlepším kanonierom súťaže (ročník 2012/2013). V rozpätí 45 minút dal uplynulú sobotu tri góly v trnavskom drese. Jeho tím zdolal poslednú Skalicu 5:1.

18.04.2016 17:00
David Depetris, Marin Ljubičič, Ľubomír Michalík Foto: ,
David Depetris medzi hráčmi Dunajskej Stredy.
debata

Depetris je druhým mužom na jar, ktorý sa tešil z hetriku. Pred ním sa to podarilo Žilinčanovi Filipovi Hlohovskému, ktorý si pripísal tri góly pred mesiacom v 24. kole. Žilina vtedy rozstrieľala Zlaté Moravce 6:0.

V tomto ročníku je Depetris piatym hráčom s troma gólmi v jednom stretnutí. Na jeseň si takto vylepšili štatistiky Tawamba (17. kolo) zo Zlatých Moraviec, Bero (11.) z Trenčína a Szarka (7.) z Dunajskej Stredy, ktorý sa tešil až zo štyroch gólov v jednom súboji – s Podbrezovou. Všetkým strelcom patria popredné priečky aj v priebežnej tabuľke kanonierov. S výnimkou Hlohovského, pre ktorého sú tri góly stále jediné odvtedy, čo prestúpil vlani v septembri do žilinského MŠK. V úvode aktuálneho ročníka dal rovnaký počet gólov aj ako hráč Senice.

Aj Depetris, ktorý má slovenský pas a mohol by reprezentovať Slovensko, v minulosti už oslavoval hetrik v lige. Naposledy ešte ako trenčiansky útočník v júli 2012 – a vtedy dal v súboji s Nitrou dokonca štyri góly. „Vedel som, že góly prídu,“ vravel po stretnutí so Skalicou. „Aj predtým, keď som v zápase gól nedal, tak som sa na ňom podieľal, prihrával som naň alebo som gólovú situáciu pripravil.“

Prvý hetrik v trnavskom Spartaku ho teší. „Nie je to každodenná udalosť,“ vysvetlil. „Verím, že som nepovedal posledné slovo. Potrebujem sa dostať do šancí, viem ich potom premieňať.“ Kamerunčan Tawamba už slovenskú ligu opustil a je málo pravdepodobné, že si udrží aktuálnu druhú priečku. Na jeho miesto sa už tlačia traja desaťgóloví strelci, medzi nimi aj Depetris.

Na porovnanie: v minulom ročníku len traja útočníci strelili v zápase hetrik – Kubík (ešte v drese Trenčína), Kalabiška a Jelič, poslednému z nich sa to podarilo dvakrát (v 18. i 24. kole). Legionári Kalabiška zo Senice a Jelič zo Žiliny sa na konci minulej sezóny delili o korunu kráľa strelcov, dali po 19 gólov, ale ani jeden už v slovenskej lige nepôsobí. Strelecký trón je voľný.

Najlepší kanonieri Fortuna ligy: Matúš Bero (Trenčín) – 15 gólov, Léandre Tawamba (Zl. Moravce) – 11, Gino van Kessel (Trenčín), Tamás Priskin (Slovan), David Depetris (Trnava) – 10, Ákos Szarka (Dun. Streda), Erik Pačinda (Dun. Streda), Miloš Lačný (Ružomberok), Peter Sládek (Myjava) – 9, Róbert Vittek (Slovan) – 8

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #David Depetris #Fortuna liga