Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čím viac divákov, tým mastnejšia pokuta belasých

Slovan Bratislava pozýva fanúšikov na sobotňajší ligový zápas s Ružomberkom. Čím viac ich príde, tým mastnejšia bude pokuta hráčov.

08.04.2016 10:00
pasienky, futbal, slovan spartak, trávnik, Foto: ,
Pohľad na futbalový štadión Pasienky. Podarí sa ho proti Ružomberku zaplniť?
debata (1)

Nespokojné vedenie klubu po prehre doma s Myjavou (0:1) sa rozhodlo, že na zápas 26. kola budú mať diváci voľný vstup – lístky im zaplatia futbalisti. Zároveň očakáva, že sa zmení prístup hráčov i kvalita hry. Belasí musia najmä zlepšiť zakončenie a začať strielať góly. Aj s pohárovým zápasom so Žilinou už neskórovali z hry 444 minút.

Ružomberčania si na Pasienkoch trúfajú. Za posledných päť rokov odohrali so Slovanom vždy vyrovnané zápasy. V dvanástich bol rozdiel v skóre len jednogólový alebo sa zrodila remíza (4×). Naposledy vyhral Slovan výraznejšie na jeseň 2011 (2:0).

Ružomberčania chytili v stredu v pohári v Trenčíne päťku. „Chceli sme lietať vyššie, hrať niečo, na čo nemáme. Teraz sa musíme sústrediť na ligu a zbierať body,“ komentoval debakel tréner Ladislav Pecko.

V lige sú jeho zverenci ešte stále najúspešnejší na jar a ťahajú sériu ôsmich zápasov bez prehry (sedem výhier, jedna remíza), formu má ich strelec Lačný, ktorý na jar v lige vždy skóroval.

Súboj má aj ďalší pikantný náboj. Na Pasienky sa vracia Ladislav Pecko, ktorý už získal tituly s belasými ako hráč i tréner. Vlani na konci augusta, už po 5. kole, musel opustiť klub (sedel na lavičke s Dušanom Tittelom), vedenie tímu ho vymenilo za súčasného kouča Nikkiho Papavasilioua. Kým v Bratislave sa hrá stretnutie druhého so štvrtým tímom, v Trenčíne privíta líder tretiu Myjavu. Bilancia hovorí v prospech domácich, vo vzájomnom súboji naplno bodovali trikrát za sebou. V pohári s Ružomberkom sa strelecky prebral Holanďan v trenčianskom drese Gino van Kessel, ktorý si pripísal tri góly. „Budem rád, keď takto bude pokračovať on i mužstvo aj v lige,“ zareagoval tréner Martin Ševela.

Dôležité zápasy čakajú v tomto kole aj tímy ohrozené zostupom. V priamych súbojoch sa stretnú štyri posledné mužstvá tabuľky. Jednu z posledných šancí majú poslední Skaličania, na plný bodový zisk čakajú päť zápasov. V domácom prostredí v Senici privítajú Podbrezovú. Domáce zaváhanie by výrazne skomplikovalo už dosť zložitú situáciu predposledným Michalovciam, ktoré hostia suseda v tabuľke Zlaté Moravce. Tie na jar ešte nevyhrali.

Kolo otvorí piatkový zápas v Žiline, ktorá hostí Dunajskú Stredu. DAC sa predstavil na žilinskom trávniku pred troma týždňami vo štvrťfinále pohára a hladko prehral (0:3). Aj v poslednom jesennom kole si MŠK doma s týmto súperom poradil (3:1).

Program 26. kola

Piatok 18.00 Žilina – Dunajská Streda (Arena sport), sobota 17.00 Skalica – Podbrezová v Senici, Michalovce – Zlaté Moravce, Trnava – Senica, 18.20 Slovan Bratislava – Ružomberok (Dajto), nedeľa 17.00 Trenčín – Myjava (RTVS).

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pokuta #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín #diváci #Fortuna liga