Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dunajská Streda sa oficiálne sťažuje na rozhodcu zo zápasu so Slovanom

Hráči Dunajskej Stredy prehrali v sobotňajšom domácom stretnutí 25. kola najvyššej slovenskej súťaže s futbalistami Slovana Bratislava 0:2.

04.04.2016 19:00
debata (17)

„Belasí“ skórovali na Žitnom ostrove dva razy z pokutového kopu: presadili sa v 39. min Vukan Savičevič a v 82. min Marko Milinkovič. V Dunajskej Strede nesúhlasia s počínaním rozhodcov v priebehu spomenutého duelu Fortuna ligy a podávajú oficiálnu sťažnosť voči výkonu hlavného rozhodcu zápasu Petra Kráľoviča.

Vedenie klubu FC DAC 1904 prostred­níctvom manažéra pre vonkajšie vzťahy Krisztiána Nagya zaslalo stanovisko k arbitrom a pridalo aj „link“ na video so spornými momentmi (v plnom znení bez redakčných úprav):

Stanovisko futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda k účinkovaniu rozhodcov v priebehu sobotňajšieho stretnutia DAC – Slovan Bratislava

Sme nesmierne pobúrení zo spôsobu akým rozhodcovia viedli sobotňajší ligový duel DAC – Slovan. Ich spôsob rozhodovania nemá nič spoločné s princípmi fair play, ktorými sú o. i. rovnaké podmienky pre oba tímy.

Sme presvedčení o tom, že napríklad žltá karta udelená hlavným rozhodcom Ákosovi Szarkovi bola tendenčná napríklad aj z tohto dôvodu, že hráč Slovana s číslom 6 po likvidačnom faule na Brašeňa obišiel bez trestu, možno aj preto, že už jednu žltú kartu mal…(?!) A takto by sme mohli pokračovať ďalšími mnohými podobnými rozhodnutiami arbitrov v sobotňajšom zápase.

Vzhľadom na to, že nejde o ojedinelý prípad a už aj v minulosti sa rozhodcovia pokúsili ovplyvniť zápas, apelujeme v záujme slovenského ligového futbalu, aby SFZ začal prijímať systematické opatrenia proti takýmto praktikám, vrátane dištancu pre rozhodcov. Obrovské zámerné chyby v rozhodovaní na sobotňajšom zápase DAC – Slovan sa nesmú v najvyššej súťaži opakovať a takisto nesmú zostať nepotrestané.

FC DAC 1904 Dunajská Streda podáva oficiálnu sťažnosť voči výkonu hlavného rozhodcu stretnutia DAC – Slovan Petra Kráľoviča.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #FC DAC 1904 Dunajská Streda