Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Michalovčania sa pred penaltou strkali. Španiel pôjde na koberec

Nováčik z Michaloviec má už v tomto ročníku za sebou tri zápasy s aktuálnym majstrom z Trenčína. Vo všetkých troch prehral, ale ani jedno stretnutie nemalo jednoznačný priebeh.

14.03.2016 16:44
Martin Koscelník, Matúš Bero Foto: ,
Hráč Michaloviec Martin Koscelník (vpravo) a hráč Trenčína Matúš Bero (vľavo) počas 23. kola Fortuna ligy medzi MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín.
debata (1)

Aj v uplynulom, 23. kole, sa Michalovčania pokúšali vybojovať aspoň bod, ale ich úsilie prišlo neskoro a v nadstavenom čase, keď už mali na ihrisku o muža menej, inkasovali tretí gól, ktorý definitívne rozhodol (1:3).

„Hráčov som pripravoval na to, že po dvadsiatich minútach nebude terén v takom stave, aby sa mohol hrať kombinačný futbal, preto sme sa sústredili na začiatok, podarilo sa nám streliť v úvode gól,“ komentoval stretnutie trenčiansky tréner Martin Ševela.

„Keď domáci znížili na 1:2, sa situácia zmenila. Nie prvý raz sa nám stalo , že v takom momente strácame pôdu pod nohami. Vtedy očakávam od skúsených, staších hráčov, aby viac prevzali zodpovednosť na svoje plecia.“

Kouč lídra súťaže dodal, že „nie je jednoduché vyhrávať každý zápas, na ktorý mužstvo nastúpi“. Trenčín si v naháňačke so Slovanom nemôže dovoliť zakopnutia. Po zaváhaní belasých v Zlatých Moravciach má na čele už šesťbodový náskok.

„Trenčín je podľa mňa najlepším tímom na Slovensku, očakával som, že bude futbalovejší ako my, kvalita bola na jeho strane,“ priznával po zápase nový tréner Zemplína Stanislav Griga, ale vyjadril sa aj kriticky na adresu svojich hráčov.

„Mohli sme dať do zápasu svoj výraznejší vklad – úsilím, behaním, v súbojoch. V tomto ma prvý poklčas sklamal. Boli sme zakríknutí, všade neskoršie, hrali sme s obrovským rešpektom pred súperom. S takto nastavenou hlavou sme nemohli vyhrať. Po prestávke sme zmenili rozostavenie, zlepšili sme sa, ale 25 minút nemôže stačiť na úspech s Trenčínom.“

Väčší vzruch i oživenie priniesol na ihrisko po prestávke barcelonský rodák Samuel Bayon. A neskôr aj nežiaduce emócie, ktoré vyústili do kurióznej situácie. V 70. minúte kopali domáci penaltu a na ihrisku sa hádali a ťahali Lukič, ktorý dal v predchádzajúcom kole v Žiline dva góly a Bayon, ktorý práve dnes oslavuje 33. narodeniny.

Griga avizuje, že pôjde na koberec. Najmä preto, že svoju nespokojnosť s tým, že napokon zahrával jedenástku Lukič, vyjadril predčasným vbehnutím do šestnástky a tým ju zmaril. Hoci lopta skončila v sieti, rozhodca nariadil pokutový kop opakovať. Lukič sa, našťastie pre Michalovčanov, ani druhý raz nemýlil… Jeho tímu to však už na obrat nepomohlo.

Mimochodom, o neprofesionálny lapsus sa postarali aj hostia, ktorí bez problémov napísali na súpisku Scheta, ktorého len tri dni predtým vylúčil rozhodca v zápase v Žiline… Pol hodinu pred výkopom sa zápis prerábal.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #MFK Zemplín Michalovce