Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina sa pokúsi zrušiť nulu v Podbrezovej

Mužstvá v najvyššej futbalovej súťaži odohrali na jar tri kolá a po nich je len jedno mužstvo s plným ziskom - Slovan Bratislava a jedno s nulou na bodovom konte - MŠK Žilina.

11.03.2016 12:00
mšk žilina, radosť Foto:
Futbalisti Žiliny zatiaľ na jar nemajú veľa dôvodov na radosť.
debata

„Zdá sa, že niečo nás skúša týmito výsledkami, aby sme boli silnejší,“ vyjadril sa po prehre s Trenčínom (2:3) v rozhovore na klubovej stránke žilinský tréner Adrián Guľa. Žilinčania prehrali už štyri ligové zápasy za sebou a ani zajtra nebudú mať jednoduchú úlohu. Predstavia sa v Podbrezovej, ktorá je v jarnej časti úspešnejšia a pripísala si zatiaľ štyri body.

Zápasy týchto súperov boli vždy vyrovnané a domáce prostredie nebolo rozhodujúce. Na jeseň naposledy vyhrala Podbrezová v Žiline 3:1 a Žilinčania v úvodnom kole tohto ročníka na pôde Podbrezovej 3:2. Celková bilancia od príchodu Podbrezovej do najvyššej súťaže je takisto vyrovnaná: každý tím má po dve výhry a jeden zápas sa skončil bezgólovou remízou. „Žilina je atraktívny súper a každý hráč nášho mužstva sa už na tento zápas veľmi teší. Sústredíme sa na kvalitnú defenzívu celého mužstva a verím, že nejaké góly dáme a zvíťazíme,“ tvrdí pred stretnutím zimná posila Podbrezovej Matúš Turňa.

Prvé dva tímy sa v 23. kole, ktoré otvorí poslednú tretinu súťaže, predstavia na ihriskách súperov. Slovan, ktorý nielenže na jar nestratil ani bod, ale ešte ani neinkasoval, zavíta do Zlatých Moraviec, s ktorými má výbornú bilanciu – v lige nad nimi vyhral osem stretnutí po sebe. Až na jednu výnimku (1:0) vo všetkých strelil súperovi dva góly. Päť zápasov sa skončilo jeho výhrou 2:0 a dva 2:1.

Líder z Trenčína cestuje do Michaloviec, ktoré naposledy potrápili Slovan na Pasienkoch a v Žiline vyhrali 3:2. Obhajca titulu na úvod jari podľahol doma Slovanu, teraz tretí raz po sebe nastúpi vonku, dva predchádzajúce zápasy vyhral. "Nasadli sme na víťaznú vlnu a na nej sa chceme aj udržať. Nepozeráme sa na iných, ale sami na seba. Všetko máme vo svojich rukách,“ uviedol na oficiálnej stránke AS kapitán Peter Kleščík.

Kolo otvoria v piatok v Dunajskej Strede, ktorá privíta Senicu. DAC na jar ešte neprehral, ale z troch zápasov (výhra a dve remízy) čakal vyšší zisk, všetky totiž odohral na svojom štadióne.

Program 23. kola

Piatok 18.00 Dunajská Streda – Senica (Arena sport), sobota 14.30 Ružomberok – Skalica, 17.00 Zlaté Moravce – Slovan Bratislava, Podbrezová – Žilina, 18.20 Myjava – Trnava (Dajto), nedeľa 14.30 Michalovce – Trenčín (RTVS).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Adrián Guľa #AS Trenčín #ŽP Šport Podbrezová #Fortuna liga
Načítavajú sa športové výsledky...