Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín bude odrážať útok Slovana

Ani po týždni sa situácia podstatne nezmenila. Dvom kandidátom na titul pribudli po tri body, ale rozdiel medzi nimi zostal rovnaký - štvorbodový.

08.03.2016 06:00
Gino Van Kessel, Denis Vavro Foto: ,
Gina Van Kessela z AS Trenčín sa snaží zastaviť v predošlom vzájomnom súboji Žilinčan Denis Vavro.
debata

V utorok a stredu budú futbalisti Trenčína a Slovana zmazávať resty z 21. kola najvyššej súťaže, keď počasie nedovolilo odohrať ich zápasy.

V náročnejšej pozícii bude líder súťaže AS Trenčín, ktorý sa v utorok predstaví v Žiline. Žilinčania začali jar najhoršie, ako mohli, prehrali oba zápasy s nováčikmi, ktorým patrili dve posledné priečky tabuľky. Výsledkom je, že na 4. mieste tabuľky sú už len vďaka lepšiemu skóre, rovnaký počet bodov majú ďalšie dva tímy a tretí stráca na nich iba dva body.

Žilinský tím, ak sa nechce prepadnúť do druhej polovice tabuľky, musí začať víťaziť (v lige prehral už tri zápasy za sebou). Proti Trenčanom sa mu tradične darí, na jeseň ich zdolal na trenčianskej umelej tráve 4:1, v závere minulého ročníka 1:0. Trenčín sa tešil z výhry nad Žilinou naposledy 17. mája 2014 (1:0). Pravda, MŠK v porovnaní s jeseňou i minulým ročníkom chýbajú minimálne traja kľúčoví hráči, čo v úvode jari aj pocítil.

„Trenčín je pre nás dobrý súper, bude hrať otvorene, čo nám môže vyhovovať. V obrane si však musíme dať pozor, pretože má dobrých a skúsených útočníkov. Na tohto súpera bude platiť jednoduchosť, rýchla hra,“ vyjadril sa v rozhovore na klubovej stránke mladý obranca Žiliny Denis Vavro.

Slovan je v stredajšej dohrávke na Pasienkoch jasným favoritom, ale michalovský nováčik naposledy zaskočil Žilinu, vyhral na jej pôde 3:2 a to jeho nový tréner Stanislav Griga ešte nebol s výkonom spokojný. Pravda, Bratislavčania ťahajú úspešnú sériu zápasov, neprehrali pol roka, od 12. septembra. Ešte v 8. kole podľahli v Žiline 0:3. Zvíťazili v štyroch zápasoch za sebou a inkasovali v nich jediný gól.

Stretnutie bude mať výkop už o 16.00, dôvodom je fakt, že od 18.00 stredoe­urópskeho času sa hrá zápas Ligy majstrov Zenit Petrohrad – Benfica Lisabon a podľa pravidiel UEFA v rovnakom čase by sa nemali plánovať výkopy zápasov národných ligových súťaží.

Dohrávky 21. kola
Utorok: 17.00 Žilina – Trenčín (RTVS), streda: 16.00 Slovan – Michalovce.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín #MFK Zemplín Michalovce