Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan hľadá pravého obrancu a stopéra. V pláne má dvakrát Turecko

Prioritou futbalového ŠK Slovan Bratislava v zimnom prestupovom období je angažovanie pravého obrancu. "Erikovi Čikošovi sa skončila zmluva," pripomenul po začiatku prípravy na jarnú časť sezóny 2015/2016 viceprezident bratislavského klubu Petr Kašpar.

10.01.2016 12:38
Slovan Bratislava, ilustračné Foto: ,
Radosť futbalistov Slovana.
debata

„V prvom rade by som chcel vyzdvihnúť prácu, s akou sme sa v Slovane pustili do skautingu. Stálo to mnoho úsilia a sledovali sme viac než 400 hráčov. Teraz máme užší okruh kandidátov, z nich by mali vzísť nové posily. Vieme o postoch, ktoré chceme doplniť, a na ne hľadáme futbalistov, ktorí splnia všetky naše požiadavky. V tomto smere však musí rozhodnúť majiteľ. Sú to najmä pozície, kde nám odišli hráči a potrebujeme ich nahradiť. Dieru máme predovšetkým na kraji defenzívy a v jej strede,“ pokračoval na webe skslovan.com cyperský tréner Nikodimos Papavasiliou.

Práve pôvod 45-ročného kouča ovplyvnil harmonogram zimnej prípravy. „Má iné predstavy, takže necestujeme do hôr. Chcel, aby sme ihneď zamierili do Turecka. Snažili sme sa mu čo najviac vyhovieť,“ ozrejmil Kašpar. „Belasí“ v krajine polmesiaca nezvyčajne absolvujú až dva turnusy. „Prvé dni prípravy sú z môjho pohľadu nesmierne dôležité. Spýtal som sa majiteľa na možnosť vycestovať do krajiny, kde sú lepšie podmienky na trénovanie v tomto ročnom období. Veľmi sa nám snažil vyjsť v ústrety, vďaka čomu môžeme ísť do Turecka. Následne na nás čakajú stretnutia počas päťdňového sústredenia v Česku. Potom sa opäť vrátime do Turecka, aby sme sa riadne nachystali na začiatok najvyššej súťaže,“ vysvetlil plány Papavasiliou.

Na Pasienkoch zimný dril odštartovalo 21 futbalistov. „Niektorí sú zranení. V prípade potreby za nami do Turecka môžu pricestovať ďalší. Na úvod chýbal argentínsky stredopoliar Mauro González, ktorý mal menšie žalúdočné problémy, a brankár Martin Krnáč,“ dodal viceprezident ŠK Slovan.

„Po sviatkoch som zverencom povedal, že ich rád vidím. Pre nich sú Vianoce krásne obdobie, môžu si oddýchnuť. Teraz je však opäť čas naplno sa venovať robote. Na chalanoch badať odhodlanie ísť za našimi vytýčenými cieľmi a naplniť ich. Je pred nami veľmi podstatná časť ročníka, treba sa na ňu pripraviť zodpovedne,“ uviedol na oficiálnej internetovej stránke „belasých“ šéf realizačného tímu Bratislavčanov Papavasiliou.

Do plánu stretnutí Slovana v zimnej príprave pribudol bulharský súper Ludogorec Razgrad.

Prehľad stretnutí ŠK Slovan Bratislava v rámci zimnej prípravy na jarnú časť sezóny:
23. januára: ŠK Slovan Bratislava – Slovan Liberec (ČR)
24. januára: ŠK Slovan Bratislava – Baumit Jablonec (ČR)
30. januára: ŠK Slovan Bratislava – súper ešte neznámy (všetky stretnutia v rámci sústredenia v českom Nymburku)
3. februára: ŠK Slovan Bratislava – CS Universitatea Craiova (Rum.)
6. februára: ŠK Slovan Bratislava – Ludogorec Razgrad (Bul.)
10. februára: ŠK Slovan Bratislava – Dinamo Tbilisi (Gruz.)
13. februára: ŠK Slovan Bratislava – BK Aalborg (Dán.) (všetky stretnutia v rámci sústredenia v tureckej Antalyi)
20. februára: ŠK Senec (II. liga) – ŠK Slovan Bratislava

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Nikodimos Papavasiliou
Načítavajú sa športové výsledky...