Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Savičevič: Príchod do Slovana neľutujem, Slovensko je pred Srbskom

Stredopoliar slovenského futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava Vukan Savičevič zatiaľ neľutuje, že sa v auguste minulého roka rozhodol zamieriť z Crvenej zvezdy Belehrad do tímu "belasých".

06.01.2016 13:52
Vukan Savičevič Foto: ,
Vukan Savičevič zo Slovana Bratislava.
debata

Dvadsaťjedenročný hráč má okrem srbského aj občianstvo Čiernej Hory, ktorú reprezentoval vo výbere do 21 rokov. Savičevič priznal, že v slávnom srbskom klube nikdy nedostal skutočnú šancu ukázať sa. Ponuku zo Slovana preto bral všetkými desiatimi.

„Urobil som správny krok. V Bratislave som podpísal zmluvu na štyri roky a verte mi, že to neľutujem. Slovan je skvelý klub, niečo podobné ako v Srbsku Crvena zvezda. Rýchlo som sa aklimatizoval, veľmi mi pomohli krajania Marko Milinkovič a Boris Sekulič. Som im vďačný za všetko, čo pre mňa urobili,“ vyhlásil Savičevič v rozhovore pre srbský portál zurnal.rs.

Rodákovi z Belehradu sa pozdáva aj pozícia, na ktorej v slovenskom klube hráva. „V Srbsku som nastupoval na poste ofenzívneho stredopoliara. Tu som dostal úplne odlišné úlohy, ale post defenzívneho záložníka sa mi páči,“ doplnil menovec niekdajšieho slávneho útočníka AC Miláno Dejana Savičeviča.

„Keď som prichádzal na Slovensko, myslel som si, že srbský futbal je na vyššej úrovni. Nie je to tak. Vo Fortuna lige je každý rok niekoľko mužstiev, ktoré môžu prehovoriť do boja o titul. Slovenský futbal je momentálne ďaleko pred srbským, o čom svedčia aj výsledky reprezentačných mužstiev,“ skonštatoval Vukan Savičevič, ktorý verí, že sa na konci sezóny 2015/2016 bude so Slovanom tešiť zo zisku majstrovského titulu:

„Hráme dobre a myslím si, že ak v tom budeme pokračovať aj v druhej polovici sezóny, zaslúžene môžeme získať cennú trofej.“

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vukan Savičevič
Načítavajú sa športové výsledky...