Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnavský štadión výrazne zdvihol návštevnosť

Futbalová jeseň priniesla jeden z veľkých paradoxov. Záujem o ligové zápasy celkovo nestúpa, ale návštevnosť je vyššia. Lepšie divácke čísla priniesol nový trnavský štadión Antona Malatinského.

09.12.2015 11:00
Spartak Trnava, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Spartaka Trnava počas derby proti Slovanu Bratislava.
debata

Po viac ako šiestich rokoch (v júli 2009 zavítalo na súboj Trnava – Slovan 10 785 fanúšikov) prišla na ligu až v štyroch zápasoch viac ako desaťtisícová návšteva. Netreba dodávať, že vo všetkých prípadoch išlo o súboje na trnavskom trávniku. Rekord jesene patrí derby Trnava – Slovan, ktoré sledovalo 15 109 divákov. Táto návšteva sa radí medzi desať najvyšších v uplynulom desaťročí.

Kým vlani na jeseň sledovalo zápasy podľa záznamov Pravdy 221 337 divákov (priemer 1958), teraz 303 937 (priemer 2689). Na väčšine štadiónov sú návštevy slabé, niekde dokonca nižšie ako vlani.

Absolútny divácky nezáujem vládne na bratislavských Pasienkoch, hoci je Slovan jediným vážnym konkurentom Trenčína v boji o titul. Desať domácich zápasov belasých videlo len 12 270 divákov. Hlboko pod ligovým priemerom sú už dlhšie aj návštevy v Žiline (20 229) a aj vzhľadom na rekonštrukciu štadióna sú pod priemerom tiež trenčianske (23 707), ale v jednom prípade (zápas s Podbrezovou) sa hralo za zatvorenými bránami bez divákov.

Najviac divákov chodilo tradične do hľadiska v Trnave – desať stretnutí videlo 84 467 ľudí, čo predstavuje výborný priemer, bezmála osem a pol tisíc divákov. Spokojní môžu byť aj v Dunajskej Strede, kde vládne takisto veľmi dobrá futbalová atmosféra a deväť ligových súbojov sledovalo 37 857 fanúšikov (priemer 4206 divákov na zápas), čo je viac ako pred rokom (3317 ľudí na zápas).

Na slovenských trávnikoch pribudli góly – v 114 jesenných stretnutiach ich padlo 327, o 29 viac ako pred rokom. Stále je to však o niečo menej ako na jeseň 2013, keď si fanúšikovia zakričali gól až v 349 prípadoch.

Z desiatich tímov, ktoré pôsobili v najvyššej futbalovej súťaži vlani i teraz, je až šesť bodovo úspešnejších. Najviac zabral Slovan, ktorý mal pred rokom na konte 25 bodov, ale teraz je druhý so ziskom 41 bodov, pribudlo mu ich šestnásť. Porovnanie najhoršie vyznieva pre Podbrezovú, ktorá sa ako nováčik v súťaži vlani vytiahla, vybojovala 21 bodov, teraz ich má o osem menej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #derby #návštevnosť #City aréna
Načítavajú sa športové výsledky...