Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Guľa: Káčer sa môže vrátiť, Čmelík nie

Z najsilnejších tímov stratila túto jeseň najviac Žilina. Futbalisti MŠK mali byť najväčším súperom Trenčína v boji o titul, ale po jeseni strácajú na lídra pätnásť bodov.

07.12.2015 17:26
Adrián Guľa Foto: ,
Adrián Guľa.
debata

Žilinský tréner Adrián Guľa po prehre so Slovanom (1:2) priznal, že jeho tím už nemá reálnu šancu zasiahnuť do boja o titul. „Pobijú sa oň Trenčín a Slovan, my sa pokúsime získať miesto v európskom pohári,“ vyhlásil po zápase v Bratislave.

Najmä záverečná časť jesene vám nevyšla a výsledkovo ste nezvládli ani zápas na Pasienkoch so Slovanom. Ako ho hodnotíte?
Myslím si, že to bolo dobré stretnutie na katastrofálnom ihrisku. Ukázali sme solídnu kvalitu, v porovnaní s poslednými zápasmi vonku sme podali lepší výkon. Zareagovali sme dobre na zlý vývoj, vyrovnali sme a vrátili sme sa do zápasu. Mrzí nás, že nakoniec sme prehrali, v nedeľu sme mali na lepší výsledok.

Čo rozhodlo?
Neboli sme efektívnejší. Najmä v úvode. Vtedy sme mali dve obrovské šance, ktoré brankár Mucha zázračne chytil. Ukázal vysokú triedu, doviedol mužstvo k víťazstvu, to rešpektujeme. Slovan má dostatočnú kvalitu na to, aby si počkal na jednu-dve situácie a využil ich. Po jeho druhom góle sme už nedokázali zareagovať na vývoj, vo finálnej fáze sme neboli dostatočne pokojní.

V úvode sezóny sa zdalo, že vaše mužstvo pôjde jednoznačne za titulom…
Záver jesene sme nezvládli, ale musíme sa na ňu pozrieť komplexne. Bol som nadšený, ako mužstvo odštartovalo súťaž. A ako sa predstavilo aj v Európskej lige, v dvojzápase s Bilbaom i v domácej súťaži v Trenčíne, kde sme jasne vyhrali. Potom prišiel interný úder, ktorý vyvolal nestabilitu, priniesol mrak, nedokázali sme sa po ňom hneď pozbierať.

Už dlhšie staviate na mladých futbalistoch. Ako ste s nimi spokojní?
Viacerí hráči ťahali mládežnícke reprezentácie – do 19 i 21 rokov. Pečovský patril zasa k oporám áčka, ktoré postúpilo na európsky šampionát. Objavili sme Benesa, veľkú hernú stabilitu ukázal Škriniar, v zostave sa objavil Michlík i Jánošík. Viacerí ukázali pokrok. Pohľad na tabuľku však nie je lichotivý, máme o sedem bodov menej ako vlani. Teraz je dôležité, že šatňa sa už vykryštalizovala. Na jar budeme silnejší.

Naznačili ste problémy vo vnútri tímu. Vyriešili ste už túto situáciu?
Verím tomu. Pracujeme najmä s mladými, musíme byť pripravení takmer na všetko. Dúfam, že hráči pochopili, o čo ide. Talent ich dovedie len ku dverám, otvoria ich až pracovitosťou a tvrdým prístupom k povinnostiam.

Potrestali ste talentovaných hráčov, reprezentantov Káčera a Čmelíka. Za porušenie disciplíny, aj opakovane, ste ich preradili do béčka. Môžu sa ešte vrátiť do prvého mužstva?
Káčer áno, už s nami opäť trénoval, má charakter, s ním ešte treba počítať. S druhým podľa mňa už nie. Taký je môj názor po skončení jesennej časti.

Na čo si môže Žilina na jar ešte reálne trúfať?
Chceme podávať lepšie výkony a tvrdo bojovať o pohárové umiestenie, stále sme v hre aj v Slovenskom pohári. Máme svoju víziu, kam chceme mužstvo dostať herne i výsledkovo. Malo by nám k tomu pomôcť v zime sústredenie v Slovinsku a Česku.

Rátate s posilami?
O tom sa stále diskutuje, je to vždy otvorená záležitosť, naším úsilím je doplniť mužstvo o kvalitu, rozdielových hráčov, vtedy to má význam. V opačnom prípade je lepšie pracovať s mladými futbalistami z našej akadémie, hoci to môže priniesť niekedy dočasnú nestabilitu. Verím, že sa nám podarí kabínu oživiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Adrián Guľa