Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bodku spravia šlágre. V Trnave chcú ďalší rekord

Lepšiu bodku za jesennou časťou si najvyššia futbalová súťaž ani nemohla želať. V 19. kole sa pred dlhou zimnou prestávkou stretnú vo vzájomných súbojoch tímy z prvých miest tabuľky.

04.12.2015 12:00
Spartak Trnava, Matúš Čonka Foto: ,
Radosť trnavských hráčov po góle Marka Janečku. V popredí Matúš Čonka.
debata (1)

Zápasy majú príťažlivý náboj a niečo naznačia aj v boji o titul pred jarným pokračovaním súťaže. Kým príde na najväčšie ťaháky, kolo odštartuje už dnes súbojom Myjavy a Skalice. Myjavčania môžu ešte zaútočiť na bronzovú priečku, ale k trom víťazstvám po sebe musia pridať štvrté. Skalica nevyhrala 16 kôl a bude definitívne zimovať na dne tabuľky. Rada by v kopaničiarsko-záhoráckom derby pretrhla dlhú šnúru bez víťazstva.

„Postavenie v tabuľke hovorí pre súpera, ale je to derby. Keď podáme zodpovedný výkon, nie sme bez šance,“ verí skalický tréner Štefan Horný.

Jesenný líder Trenčín prichádza do Trnavy a pokúsi sa udržať si výrazný náskok. V Trnave ho však nečaká ľahký zápas. Domáci avizujú, že by mohol opäť padnúť divácky rekord sezóny. Doteraz prišla najvyššia návšteva na derby so Slovanom – 15 109 divákov. Trnavčania pripravili viaceré lákadlá a solídna návšteva príde aj z Trenčína. Fanúšikovia hostí sa prepravia do Trnavy vlakovým špeciálom, ktorý odchádza z trenčianskej stanice zajtra o 15.00. Klub predal už viac ako tisíc vstupeniek.

„Všetci sa na zápas poctivo pripravujeme,“ potvrdzuje trnavský obranca Matúš Čonka. „Pre nás je to najlepší záver jesene, aký môže byť. Hráme doma, verím, že pred veľkým počtom divákov. Musíme byť maximálne koncentrovaní a hrať na viac ako sto percent, ak chceme proti takémuto súperovi uspieť.“

Domáci pripravili akciu, každý divák si môže kúpiť špeciálnu kartičku trnavského mužstva za euro, výťažok z ich predaja pôjde na podporu liečenia onkologických pacientov. Diváci budú môcť vyhrať auto i ďalšie ceny. V Trnave uzavrú rok nedeľňajším exhibičným zápasom, v ktorom sa stretnú fanúšikovia s výberom Spartaka (hráči, tréneri, funkcionári).

O tom, aký bude trenčiansky náskok, rozhodne aj nedeľňajší zápas, ktorý uzavrie jesennú časť. V súboji dvoch historicky najúspešnejších tímov v samostatnej slovenskej ére Slovan privíta Žilinu. V prvom vzájomnom zápase sezóny Žilina zdolala jasne svojho súpera (3:0), ale Slovan odvtedy už v desiatich stretnutiach nenašiel v lige premožiteľa.

Zostane v zime už na druhom mieste, ale v prípade výhry by udržal kontakt s lídrom. „Ak vyhráme, ešte sa bude na jar dať bojovať s Trenčínom o titul,“ domnieva sa opora belasých, brankár Mucha, ktorý oslávi zajtra 33. narodeniny. „Tri body so Žilinou by to pekný darček,“ dodal.

Bratislavský klub pokračuje vo vydávaní kníh v edícii Belasé legendy. Pred zápasom predstaví publikáciu o bývalom skvelom futbalistovi Karolovi Joklovi.

Program 19. kola
Dnes 18.00 Myjava – Skalica, sobota 17.00 Dunajská Streda – Zlaté Moravce, Ružomberok – Podbrezová, Senica – Michalovce, 18.20 Trnava – Trenčín, nedeľa 14.00 Slovan Bratislava – Žilina.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Ján Mucha #AS Trenčín #Matúš Čonka
Načítavajú sa športové výsledky...