Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Guľa: Hazardujeme so svojim menom

Žilinskí futbalisti, ktorí mali najviac znepríjemňovať Trenčanom cestu k obhajobe titulu, už na lídra strácajú štrnásť bodov. V Senici si pripísali piatu prehru, čo je viac ako v celom minulom ročníku (vtedy štyri prehry).

22.11.2015 11:04
Adrián Guľa Foto: ,
Adrián Guľa.
debata

Žilinčania podľahli v Senici 0:2 a ich tréner Adrián Guľa tvrdil, že po prestávke hazardovali so svojím menom. Je to už tretia ligová prehra za sebou na súperovom ihrisku, v nich navyše nestrelili ani gól (skóre 0:7). Najmä od začiatku októbra strácajú fazónu, zo šiestich ligových stretnutí až v štyroch podľahli. V závere jesene ich čaká náročný program – privítajú Trnavu a cestujú do Bratislavy.

Prvý polčas v Senici neveštil ďalšiu žilinskú pohromu, hostia boli lepším tímom, mali niekoľko šancí, ale ich nevyužili. V úvode druhého domáci Kosorin otvoril skóre a so žilinským mužstvom to už išlo dolu z kopca. „Po góle nastal rozpad mentality i sebavedomia. V druhej časti sme si už nevypracovali vážnejšiu možnosť. Domáci bez problémov vyhrali,“ hodnotil Guľa.

V senickej šatni vládla v prestávke nespokojnosť. „V druhom polčase sa obraz hry zmenil. Zlepšili sme pohyb i agresivitu,“ komentoval zmenu senický tréner Dušan Vrťo.

Na rozdiel od Žilinčanov chytajú Seničania po rozpačitom rozbehu druhý dych. Z posledných piatich zápasov v lige vyhrali štyri, hoci len proti Žiline sa predstavili v tejto sérii doma. Predtým podľahli len na Pasienkoch Slovanu, kde inkasovali jediné góly (1:2), v ďalších štyroch súbojoch si udržali čisté konto. Napriek tomu sa v tabuľke derú vyššie len pomaly, patrí im až siedme miesto.

Tawamba je už na čele strelcov

Léandre Tawamba sa stal tretím mužom, ktorý sa v aktuálnej sezóne tešil z hetriku (okrem neho Bero a Szarka, ktorý dal v jednom zápase až štyri góly). Tri góly strelil v rozpätí štvrťhodiny, vďaka ním Zlaté Moravce zdolali Skalicu (3:1) a 25-ročný kamerunsky útočník sa dostal na čelo strelcov s 11 gólmi. Za ním je trojica Szarka (DAC), Bero, van Kessel (Trenčín), pripísali si po 9 gólov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Adrián Guľa
Načítavajú sa športové výsledky...