Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kmotrík ml.: Papavasiliou priniesol nové progresívne metódy

Vedenie futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava je zatiaľ spokojné s prácou nového šéfa lavičky, ktorým po odchode Dušana Tittela je od druhej polovice augusta Cyperčan Nikodimos Papavasiliou.

27.10.2015 17:30
Nikodimos Papavasiliou Foto:
Ivan Kmotrík ml. (vľavo) a nový tréner Slovana Nikodimos Papavasiliou.
debata

Mužstvo pod vedením 45-ročného rodáka z Limassolu (nar. 31. augusta 1970) figuruje po štrnástich odohraných kolách najvyššej súťaže na 2. mieste s päťbodovým odstupom na lídra AS Trenčín. „Belasí“ vo Fortuna lige ťahajú šnúru piatich víťazných duelov.

„K Nikkimu môžem povedať, že v úvodných týždňoch svojho pôsobenia napĺňa moje očakávania a to, na čom sme sa zhodli pred podpisom zmluvy. Nikto nepredpokladal, že zo dňa na deň spraví zázraky, ale zlepšenie je už teraz badateľné v tréningoch i zápasoch. Priniesol nové progresívne metódy, vďaka ktorým sa posúvame ďalej. Tréningy sú v porovnaní s minulosťou diametrálne odlišné – vysoko intenzívne, na čo sme neboli zvyknutí. Futbal sa stále rýchlo vyvíja a napreduje. Ak chceme byť konkurencieschopní aj na európskej úrovni, musíme držať krok s trendom. Do leta sa chceme koncentrovať na stabilizáciu nového systému v prvom mužstve. Následne ho budeme aplikovať aj u mládeže, aby mal jednotnú filozofiu i metodologické postupy celý klub,“ uviedol v rozhovore na oficiálnej internetovej stránke viceprezident ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml., ktorý vykonáva aj funkciu generálneho riaditeľa: „Na túto pozíciu prišiel v auguste k nám Richard Trutz. Vzhľadom na to, že mi iné povinnosti dovoľujú venovať sa denno-denne práci v klube, mali by sme tento post zbytočne duplicitne pokrytý. Preto som funkciu generálneho riaditeľa a s ňou aj zodpovednosť za chod celého klubu prebral ja. Richard pracuje ako športovo-marketingový riaditeľ, zastupuje Slovan vo vzťahoch s Úniou ligových klubov, UEFA a marketingovými partnermi. Zároveň bude mať dohľad aj nad úsekom mládeže a jeho prepojením s juniormi a A-mužstvom. Snažíme sa čo najlepšie využiť schopnosti a skúsenosti každého zamestnanca a nastaviť jeho pracovnú náplň tak, aby bol pre Slovan maximálnym prínosom. To platí aj pre Trutza.“

Syn prezidenta klubu a predsedu predstavenstva ŠK Slovan Ivana Kmotríka sa vyjadril aj o pôsobení Vojtecha Miklósa v bratislavskom tíme. „Pán Miklós nemá v Slovane žiadnu oficiálnu funkciu ani výkonné právomoci. V niektorých oblastiach s ním spolupracujeme v rovine dodávateľsko-odberateľských vzťahov,“ vysvetlil Kmotrík ml.

Slovan Bratislava je najúspešnejším slovenským klubom podľa počtu majstrovských titulov, v novodobej ére samostatnej SR získal osem trofejí (v rokoch 1994, 1995, 1996, 1999, 2009, 2011, 2013 a 2014). Aj v tejto sezóne Fortuna ligy majú „belasí“ najvyššie ambície. „Tréneri i hráči však potrebujú čas, aby naplno zrealizovali všetky zmeny a adaptovali sa na ne. Chceme dostať mužstvo na takú kondičnú úroveň, ktorá je nevyhnutná pre našu filozofiu – hrať atraktívny a behavý futbal so zdravou agresivitou. Momentálne na to nemáme fyzické parametre, v strede sezóny sa takéto manko ťažko dobieha, aj keď na tom usilovne pracujeme. Myslím si, že v súčasnosti je náš tím schopný dostať zo seba 40 percent svojho maximálneho potenciálu,“ poznamenal Ivan Kmotrík ml. a dodal: „V zostávajúcich piatich jesenných zápasoch si chceme utvoriť čo najlepšiu pozíciu. Podarilo sa nám prebojovať na druhé miesto v lige a radi by sme aspoň znížili náskok Trenčína. Verím, že už po zimnej prestávke bude na našom hernom prejave badať výrazný posun vpred. Stále síce nemožno rátať, že už v úvode jari dosiahneme ideálnu výkonnosť, ale ja tomuto mužstvu verím. Som presvedčený, že má najvyššiu kvalitu v lige a aj keď mu ešte niečo bude chýbať k pomyselným sto percentám, bude v jeho silách zaútočiť na titul. Slovan chce byť majster v každej sezóne a nevidím dôvod, prečo by sme mali v súčasnosti na tomto cieli niečo meniť.“

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík #Nikodimos Papavasiliou
Načítavajú sa športové výsledky...