Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Osemnásťročný Jančo nahradil najlepšieho strelca Bera

Futbalista AS Trenčín Denis Jančo strelil premiérový gól v najvyššej slovenskej súťaži, stačili mu na to tri vystúpenia na fortunaligovej scéne.

25.10.2015 15:10
jančo Foto: ,
Trenčan Denis Jančo (vpravo) v súboji s Marquesom De Souzom zo Zlatých Moraviec.
debata

Futbalista AS Trenčín Denis Jančo strelil premiérový gól v najvyššej slovenskej súťaži, stačili mu na to tri vystúpenia na fortunaligovej scéne. Osemnásťročný talentovaný stredopoliar (nar. 1. augusta 1997) otvoril skóre v sobotňajšom domácom dueli 14. kola proti Zlatým Moravciam a pričinil sa o presvedčivé víťazstvo úradujúceho majstra 4:1.

„Bola to neskutočná emócia. Situáciu si ani poriadne nepamätám. Videl som pred sebou voľný priestor, vystrelil som a lopta skončila v sieti,“ opísal na klubovom webe gólový moment v 11. min zápasu Jančo, ktorého vyzval k zakončeniu holandský legionár Gino van Kessel.

„Snažil som sa plniť pokyny trénerov, nabiehať si z druhej vlny a ohrozovať bránku súpera. Podarilo sa,“ skonštatoval ďalej člen slovenskej reprezentácie do 19 rokov, ktorý v dueli proti FC ViOn nahradil v zostave najlepšieho kanoniera Fortuna ligy a oporu AS Matúša Bera. Ten nútene pauzoval pre päť napomenutí žltou kartou.

„Tréner mi možnosť hrať naznačil už minulý týždeň, určite ma tým motivoval. Vždy sa usilujem pracovať na sto percent, chcel som dôveru hrať dostatočne využiť. Nie je jednoduché nahradiť hráča ako je Matúš. Azda sa mi podarilo aspoň sčasti ho zastúpiť.“

Jančo sa so spoluhráčmi postaral o to, že náskok Trenčína na čele tabuľky Fortuna ligy pred Slovanom Bratislava zostal päťbodový. „Duel sa vyvíjal podľa predstáv. Škoda gólu, ktorý sme dostali. Chvíľková nepozornosť nás stála vedenie. Každý z nás však ‚makal‘, všetci podali výborný výkon,“ zhodnotil sobotňajší zápas rodák zo Zamaroviec, ktorý za prvý presný zásah v najvyššej súťaži musí čosi dať do klubovej pokladnice. „Nebránim sa tomu. Viem, že každá sranda niečo stojí,“ dodal pre klubový web AS Trenčín Denis Jančo.

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Matúš Bero #Denis Jančo