Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín neuspel. V sobotu proti Podbrezovej bude hrať bez divákov

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (SFZ) potvrdila svoje rozhodnutie o uzatvorení štadióna AS Trenčín počas stretnutia 13. kola Fortuna ligy 2015/2016 s FO ŽP Šport Podbrezová.

16.10.2015 11:56
AS Trenčín, futbal, radosť Foto: ,
Futbalisti Trenčína.
debata

Úradujúci majster najvyššej slovenskej súťaže neuspel s odvolaním a v sobotu od 17.00 h sa teda pod hradom Matúša Čáka definitívne bude hrať bez prítomnosti obecenstva. Informovala o tom oficiálna internetová stránka trenčianskeho klu­bu.

Dôvodom sankcie sú udalosti z domáceho fortunaligového zápasu AS proti MŠK Žilina (1:4) v stredu 23. septembra. Trenčianski diváci vrátane osôb z VIP priestorov sa počas vyhroteného duelu so Žilinčanmi a po jeho skončení dostali do konfliktu s funkcionárom hostí či asistentom rozhodcu Petrom Bednárom.

S rozhodnutím DK SFZ vyjadril nesúhlas riadiaci orgán najvyššej slovenskej súťaže – Únia ligových klubov (ÚLK). „V prvom rade by sme chceli zdôrazniť, že komunikácia s Disciplinárnou komisiou Slovenského futbalového zväzu v ostatných mesiacoch bola, a aj je na vynikajúcej úrovni. S radosťou sme prijali verdikty, ktoré neuplatňovali kolektívnu vinu, ale práve naopak individualizovali priestupky a trestali tých, čo svojím konaním poškodzovali kluby Fortuna ligy. Aj takýmito odvážnymi krokmi DK SFZ ukázala cestu pre represívne zložky našej spoločnosti, od nich očakávame väčšiu súčinnosť pri eliminovaní problémových fanúšikov. Toto rozhodnutie DK SFZ v prípade uzatvorenia štadióna AS Trenčín ide absolútne proti spomenutej správnej ceste, na ktorú sme sa vydali. Pre nás je dôležité, aby všetci slušní priaznivci AS Trenčín, ako aj všetkých ostatných mužstiev Fortuna ligy, mohli svoj tím vidieť naživo v každom zápase Fortuna ligy. Nie je cestou uzatvárať stánky a trestať 2999 nezainte­resovaných podporovateľov za individuálne prečiny jednotlivcov. Súboj AS Trenčín – MŠK Žilina priniesol kvalitné stretnutie plné emotívnych situácií. Tie k futbalu patria. Do hľadiska sa preniesla časť negatívnych emócií a vyvrcholila incidentom vo VIP priestoroch. Odcudzujeme ho, takisto ako to urobili oba zúčastnené tímy. Ku každému kvalitnému duelu emócie neodmysliteľne patria, ale po ňom je podstatné, aby si hráči, funkcionári i prívrženci mohli podať ruky. Mrzí nás, že napriek nastavenému trendu došlo k takémuto verdiktu proti futbalu. Pevne veríme, že v budúcnosti už spôsob uzatvárania štadiónov nebudeme využívať, pretože futbal sa hrá pre fanúšikov. Stále si myslíme, že individualizácia priestupkov je najsprávnejší prístup a v tomto zmysle sme komunikovali aj s predstaviteľmi Disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu. Kluby Fortuna ligy investovali mnoho finančných prostriedkov do organizácie stretnutí či kamerových systémov. S pomocou projektu vlády Slovenskej republiky a SFZ pracujú na zlepšení infraštruktúry, čo sa pozitívne prejavuje na zvýšení návštevnosti na zápasoch Fortuna ligy. Takýmito rozhodnutiami si však dávame vlastný gól,“ zverejnil oficiálny fortunaligový portál stanovisko ÚLK.

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #ŽP Šport Podbrezová