Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina chce v Moravciach odčiniť Podbrezovú

Po dvojtýždňovej reprezentačnej prestávke otvoria 13. kolo najvyššej futbalovej súťaže už dnes súbojom Zlatých Moraviec a Žiliny.

16.10.2015 12:30
MŠK Žilina Foto: ,
Žilinská radosť po góle.
debata

Domácim sa proti Žilinčanom tradične nedarí, majú s nimi veľmi zlú bilanciu, čo potvrdil aj prvý vzájomný zápas v tomto ročníku. Podľahli na žilinskom trávniku 1:5. „Doma sa nám darí viac. Musíme pozorne brániť a pokúšať sa o protiútoky, potom máme šancu. Radi by sme zlú bilanciu s favoritom zlomili, verím, že ho potrápime,“ vraví kapitán domáceho mužstva Peter Orávik.

MŠK má čo naprávať, pretože pred touto ligovou prestávkou sa postaral o doteraz najväčšiu senzáciu jesene, keď podľahol doma poslednej Podbrezovej (1:3). V Zlatých Moravciach bude mužstvo favoritom, ale žilinský tréner Adrián Guľa si to nepripúšťa.

„Iba náš elitný výkon nám zabezpečí dobrý pocit z predvedenej hry a aj víťazstvo. O súperovi máme dostatok informácií a rešpektujeme jeho silu najmä v domácom prostredí. Pred nami stojí jednoznačná úloha vyhrať zápas a odčiniť zaváhanie z posledného ligového stretnutia,“ zdôrazňuje v rozhovore na klubovej stránke.

Odčiniť poslednú prehru sa pokúsia zajtra aj trnavskí futbalisti. Tí vybuchli v týždni v Košiciach, keď vypadli v pohárovom súboji s druholigovými VSS 0:3. Mužstvo za to zlizlo mastnú pokutu – šesť tisíc eur. V lige teraz hostia dunajskostred­ský DAC.

„Mrzí nás, čo sa stalo. Sme si vedomí, že sme nesplnili klubový cieľ. Ospravedlňujeme sa našim fanúšikom za zlý výkon, výsledok i predvedenú hru. Naše zaváhanie sa budeme snažiť odčiniť už v sobotnom ligovom zápase s Dunajskou Stredou,“ vyhlásil na klubovej stránke v mene kabíny kapitán Marek Janečka. V prvom súboji sezóny podľahli v Dunajskej Strede 1:2.

Do tretice budú z favoritov splácať dlh aj hráči Slovana Bratislava. Majú ho voči myjavskému Spartaku. V sobotu sa predstavia na myjavskom štadióne a súperovi sa pokúsia vrátiť prehru z júla (0:1).

Program 13. kola
Dnes 18.00 Zlaté Moravce – Žilina (Slovaksport), sobota 17.00 Trenčín – Podbrezová, Trnava – Dunajská Streda, Ružomberok – Senica, 18.20 Myjava – Slovan Bratislava (Dajto), nedeľa 14.00 Michalovce – Skalica (RTVS).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŽP Šport Podbrezová
Načítavajú sa športové výsledky...