Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

ViOn na Slovane. Na gól potreboval dva roky

Druhú tretinu aktuálneho ročníka najvyššej futbalovej súťaže otvorí zápas na Pasienkoch. Slovan Bratislava privíta Zlaté Moravce. Jasným favoritom tohto stretnutia sú domáci.

02.10.2015 08:00
Zlaté Moravce –- Slovan Bratislava Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Naposledy síce výkonom proti poslednej Podbrezovej nepresvedčili, ale zvíťazili (3:1). Navyše proti Zlatým Moravcam sa im tradične darí, vyhrali posledných šesť ligových zápasov a inkasovali v nich len jediný gól. ViOn zdolal Slovan naposledy pred vyše dvoma rokmi – na jeho pôde sa zápas skončil 1:0 (19. mája 2013).

Podobne ako v minulom kole aj tentoraz sa favorizované tímy predstavia doma a hostia súperov z dna tabuľky. Žilina privíta poslednú Podbrezovú a Trenčín predposledné Michalovce. Len tretiu Myjavu čaká ďalší náročný zápas vonku – v Trnave.

V súboji v Žiline by mali síce domáci vybojovať tri body, ale s Podbrezovou sa vo všetkých doterajších zápasoch trápili a mali vyrovnaný priebeh. Dva posledné – v úvode tohto ročníka a na jar síce vyhrali 3:2, ale v dvoch predtým na tohto súpera nestačili – doma remizovali (0:0) a na jeho pôde podľahli (0:1).

Nováčik z Michaloviec ukončí sériu štyroch zápasov za sebou s prvými štyrmi mužstvami minulého ročníka na pôde majstra. Dokázal síce vyhrať v Trnave (1:0), ale podľahol Slovanu (1:2) i Žiline (0:2).

Prvý vzájomný zápas tohto ročníka bol veľmi vyrovnaný a Michalovce podľahli doma len tesne (0:1) gólom šesť minút pred koncom. Skúsený michalovský stredopoliar Tomáš Sedlák je optimista a verí, že tentoraz by mohlo byť jeho mužstvo úspešné, ale musí hrať odvážne.

Druhé stretnutie zo sedemzápasovej domácej série čaká v sobotu Trnavčanov. Bude to súboj dvoch ligových Spartakov. Proti trnavskému sa postaví Myjava, ktorej sa darí a nenašla premožiteľa už sedem stretnutí.

„Pripravujeme sa tak, aby sme zápas zvládli. Ide o malé derby, Myjava to má k nám blízko. Súperovi ide karta, získal veľa bodov a bojuje o špicu tabuľky. Rozhodne sme však odhodlaní obrať ich o všetky body,“ vraví na klubovej stránke tréner Spartaka Ivan Hucko.

Program 12. kola

Piatok 18.00 Slovan Bratislava – Zlaté Moravce (Slovaksport), sobota 14.30 Skalica – Ružomberok, 17.00 Trnava – Myjava, Žilina – Podbrezová, 18.20 Trenčín – Michalovce (Dajto), nedeľa 14.00 Senica – Dunajská Streda (RTVS).

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #ViOn Zlaté Moravce
Načítavajú sa športové výsledky...