Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vaščák: Hra nie je taká hrozná ako výsledky

Blažej Vaščák (31) pôsobí v Podbrezovej už štvrtý rok. Získal skúsenosti v jedenástich tímoch, zahral si aj v najvyššej talianskej či poľskej súťaži.

28.09.2015 16:20
Blažej Vaščák Foto: ,
Blažej Vaščák.
debata

S Artmediou Petržalka vybojoval titul a vychutnal si tiež atmosféru hlavnej súťaže Ligy majstrov. „Dva najbližšie zápasy budú pre nás dôležite i ťažké,“ domnieva sa najskúsenejší futbalista Podbrezovej, ktorej patrí posledné miesto tabuľky.

Vaše mužstvo podľahlo na Pasienkoch v siedmom zápase za sebou. Čo o ňom rozhodlo?
Nestalo sa, žiaľ, prvý raz, že si dávame góly prakticky sami a šance, ktoré si horko-ťažko vypracujeme, zahadzujeme. Naše chyby sa neustále kopia, ako aj naposledy so Slovanom a súper nás za ne trestá.

Akú predstavu ste mali pred zápasom? Trúfali ste si na Pasienkoch bodovať?
Tvrdím, že v slovenskej lige sa dá hrať s každým. Naša hra nie je taká hrozná ako výsledky, verím, že môžeme držať krok aj s momentálne úspesnejšími súpermi.

Zlé obdobie sa však ťahá už od minulej sezóny. V čom vidíte jeho príčinu?
Je ich určite viac, ale keď sa pozrieme na jarnú časť a teraz jesennú, je to dosť podobné. Medzi tým sme mali dobrú letnú prípravu. To nás asi uspokojilo. Je teraz len na nás, aby sme sa z tejto situácie dostali. Nemôžeme viniť za súčasný stav jednotlivcov, chyby robíme všetci.

Podbrezová padla na posledné miesto. Čo jej pomôže?
Musíme veriť, skúšať a čakať, že budeme mať aj viac šťastia, vykopeme aspoň bezgólovú remízu, ktorá nám pomôže, aby sme sa chytili. Aj so Slovanom sme odohrali celkom otvorenú partiu. Utvorili sme si dosť brejkových situácii i pološancí, ale nevyriešili sme ich dobre. Táto situácia nie je príjemná, ale musíme sa už zasa pozerať dopredu, dobre sa pripraviť na ďalší zápas a neskladať zbrane len preto, lebo nám to teraz nejde. Pravda, pri pohľade na ďalšie vyžrebovanie nás nečaká nič jednoduché.

Bude teda Podbrezová bojovať už len o holú ligovú existenciu?
Každý, kto reálne hodnotil situáciu, musel uznať, že našim prvoradým cieľom bude záchrana. To by si mali všetci uvedomiť aj v klube. Na druhej strane to vôbec neznamená, že je všetko stratené. Väčšina sezóny je ešte stále pred nami. Všetko môže zmeniť jeden úspešný zápas, verím, že by priniesol obrat. Na to však nemôžeme nečinne čakať, ale vybrať sa tejto zmene oproti.

Aká vládne v klube nálada po dlhodobo zlých výsledkoch? Stúpa nervozita, tlak na mužstvo?
Samozrejme, táto situácia nikoho neteší. Pohľad na tabuľku hovorí jasne, odráža aj našu náladu.

Prišiel nový tréner, ale prvý efekt táto zmena nepriniesla, obrat nenastal…
Nový tréner je tu krátko, sme spolu týždeň, hrali sme pod ním len dva zápasy. Vštepuje nám svoj systém, je úplne iný ako doteraz. To si vyžaduje nejaký čas, ale my ho veľa nemáme. Musíme zabrať už v najbližšom kole. Dva ďalšie zápasy bdú pre nás dôležite i ťažké. Mali by sme v nich konečne čosi získať.

Vy ste zažili v slovenských podmienkach aj veľké úspechy. Ako sa vyrovnávate so súčasným stavom?
Zažil som úspechy, ale aj zlé obdobia, nie je to pre mňa nič nové, poznám aj túto tvár futbalu. Vtedy neostáva nič iné iba tvrdo pracovať. To je jediný recept. Robiť všetko, čo je v našich silách. Každý musí začať od seba. Inak sa neposunieme dopredu.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŽP Šport Podbrezová #Blažej Vaščák
Načítavajú sa športové výsledky...