Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Greško je nespokojný s prístupom hráčov Podbrezovej

Momentálna situácia v slovenskom prvoligovom futbalovom oddieli ŽP Šport Podbrezová má ďaleko od ideálnej.

22.09.2015 19:20
podbrezová, vratislav greško, fortuna liga Foto: ,
Vratislav Greško ešte v drese Podbrezovej.
debata

Po sérii piatich prehier došlo na Horehroní k obojstrannej dohode na ukončení spolupráce s koučom Zdenkom Frťalom. Ten sa „železiarov“ ujal iba pred touto sezónou, z deviatich fortunaligových stretnutí však tím pod jeho trénerským vedením vyťažil len päť bodov a Podbrezová aktuálne čupí na dne tabuľky najvyššej slovenskej súťaže 2015/2016. Ako priznal viceprezident klubu Vratislav Greško v relácii regionálnej televízie TV Hronka, Frťala nie je jediným vinníkom súčasného nelichotivého postavenia ŽP Šport. „Situáciu ani netreba veľmi opisovať, dvadsať inkasovaných gólov hovorí jasnou rečou. Vo vedení klubu panuje veľká nespokojnosť s výkonmi i prístupom hráčov v zápasoch, pretože sa o všetkom diskutovalo. Nebolo to výlučne v trénerovi, nerád to hovorím, ale vždy je ľahšie vymeniť šéfa realizačného tímu ako sa zbaviť desiatich futbalistov,“ objasnil 38-ročný Greško.

Ten nevylúčil ďalšie zmeny po utorkovom dueli 10. kola FL proti FC Spartak Trnava v domácej novej Zelpo aréne. „Predstavenstvo nemá pocit, že hráči bojovali za farby Podbrezovej, absentuje kolektívny duch. Majú tu dobré podmienky, nemôžu si na nič sťažovať, nikto im nechodí do kabíny. Investovalo sa do štadióna či mládeže, akurát A-mužstvo stagnuje, resp. nabralo spätný chod,“ naznačil bývalý slovenský reprezentant. Futbalisti ŽP Šport sa napriek tomu zatiaľ nemusia obávať pokút: „Koniec kormidelníka neprišiel na základe výkonu alebo výsledku v jednom vystúpení, no po zrelej úvahe. Sankcie voči hráčom nateraz nie sú na mieste, aj keď mi prekáža ich prístup k predstaveniam na trávniku.“

Nabrať správny kurz bude mať za úlohu nový lodivod Marek Fabuľa, ktorý na sídlisko Kolkáreň zavítal z druholigového FC VSS Košice. „Nečaká naňho nič jednoduché, má vlastnú predstavu, filozofiu. Pozná viacerých ľudí v klube, dostane všetky potrebné informácie. Veríme, že s rovnakým kádrom je možné hrať inak. Má pred sebou mnoho roboty. Tréner sa nebude meniť každé dva mesiace, takže aj týmto apelujem na hráčov, nechystáme sa vypadnúť,“ vyhlásil na margo 40-ročného (nar. 5. augusta 1975) Fabuľu v TV Hronka viceprezident FO ŽP Šport Podbrezová Vratislav Greško.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vratislav Greško #ŽP Šport Podbrezová
Načítavajú sa športové výsledky...