Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín doma až do novembra. Začína so Žilinou

Líder tabuľky najvyššej futbalovej súťaže AS Trenčín je jediným tímom, ktorý v aktuálnej sezóne ešte v lige neprehral. Po súboji na Pasienkoch zostane teraz doma až do polovice novembra.

22.09.2015 12:00
AS Trenčín, futbal, radosť Foto: ,
Radosť futbalistov Trenčína.
debata

Čaká ho sedem domácich stretnutí za sebou. Zväčša s mužstvami z druhej polovice tabuľky, ale najbližšie ho čaká už v stredu v šlágri 10. kola najväčší súper – MŠK Žilina.

Narazia na seba nielen tímy, ktoré v minulej sezóne bojovali o titul, ale proti sebe budú stáť aj tréneri, ktorí spolupracovali pod Trenčianskym hradom v jednom klube. „Samozrejme, je to náboj navyše. V žilinskom tíme pôsobia aj hráči, ktorí u nás hrávali. Bude to zápas momentálne dvoch najkvalitnejších mužstiev, čo sa týka kombinačnosti i efektivity,“ zdôraznil trenčiansky tréner Martin Ševela.

Naposledy Trenčania doma podľahli Žiline (0:1), bolo to v máji, keď už bolo isté, že získajú titul. „Budem spokojný len s víťazstvom. Vieme však, že nás čaká ťažký súper a rešpektujeme jeho silu. Obavy však nemáme,“ dodal Ševela.

Mrzelo ho, že v kvalitnom nedeľňajšom zápase v Bratislave nepadol gól. „Mohli sme vyhrať aj my, ale v poslednej minúte sme strelili len do žrde. Musím však dodať, že ak by sme zvíťazili, nebolo by to spravodlivé, remíza tomuto stretnutiu sedela viac,“ uznal športovo trenčiansky kouč.

Žilinčania nevyužili šancu priblížiť sa k lídrovi súťaže, pretože v minulom kole prekvapujúco nestačili doma na nováčika zo Skalice. Až v posledných dvadsiatich minútach zabrali aj strelecky a vybojovali aspoň bod. „Neboli sme trpezliví a gól do kabíny nás pribrzdil. Začali sme hrať až za stavu 0:2. Chvalabohu, dotiahli sme to aspoň na remízu, aj keď sme mohli nakoniec zvíťaziť. Musíme sa z takéhoto zápasu poučiť a ísť ďalej,“ vyhlásil na klubovej stránke kapitán žilinského tímu Viktor Pečovský.

Desiate kolo najvyššej súťaže odštartuje už utorok štyrmi zápasmi. Otvorí ho súboj v Skalici, kde nováčik hostí Dunajskú Stredu a pokúsi sa potvrdiť dobrý výkon zo Žiliny. Na ligovú výhru, tretiu v poradí, čaká od 25. júla. DAC sa po dobrom rozbehu prestalo v posledných týždňoch dariť a dva uplynulé zápasy prehral. Program kola uzavrie stredajší večerný zápas v Michalovciach, kde očakávajú futbalový sviatok. Domáci hostia bratislavský Slovan a výbornú pozvánku poslali divákom víťazstvom v Trnave uplynulý víkend.

Program 10. kola
Dnes: 15.00 Skalica – D. Streda, 19.00 Myjava – Ružomberok, Zl. Moravce – Senica, Podbrezová – Trnava. Streda: 18.20 Trenčín – Žilina (Dajto), 20.00 Michalovce – Slovan (Slovaksport).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #AS Trenčín #Martin Ševela