Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Guľa po vysokom víťazstve nad Slovanom: Chýbal mi už iba štvrtý gól

Futbalisti MŠK Žilina v šlágri 8. kola najvyššej súťaže všetko vybavili už v prvom polčase. V súboji tímov s najvyšším počtom titulov v samostatnej ére sfúkli Slovan Bratislava troma gólmi.

13.09.2015 13:54
Adrián Guľa Foto: ,
Adrián Guľa.
debata (1)

Hostia sa nezmohli na odpor a po prestávke sa im nepodarilo nepriaznivý stav už ani skorigovať. Tím z Pasienkov prehral v Žiline rovnakým skóre presne pred rokom.

„V prvom polčase sme podali excelentný výkon, ktorý bol nielen efektívny, ale aj efektný,“ komentoval spokojný žilinský tréner Adrián Guľa.

Jeho tím výborne odštartoval stretnutie, keď už v 4. min Muchu prekonal William. Bratislavčanov zlý úvod vykoľajil. Prebrali sa až v polovici prvého polčasu, keď mohol Kubík vyrovnať, ale lopta sa odrazila od žrde. Pred prestávkou domáci strelili ešte dva góly, pričom skóroval aj aktívny Benes, ktorý oslavoval tri dni predtým osemnásť rokov a po ňom aj ďalší mladík, 21-ročný Mihalík.

„Vedeli sme, že po náskoku z prvého polčasu, musíme zvládnuť úvod druhého, to sa nám aj podarilo. Chýbal len štvrtý gól zo záverečnej šance, to by bola čerešnička na torte,“ doplnil Guľa.

Nový cyperský tréner bratislavského mužstva Nikodimos Papavasiliou v treťom ligovom zápase po jeho nástupe k tímu utrpel prvú prehru (predtým domáca výhra nad Trnavou i Skalicou). Priznal, že Slovan si prehral stretnutie už v prvom polčase. Belasí naposledy utrpeli vyššiu prehru v domácej súťaži pred takmer rokom, keď na začiatku októbra 2014 podľahli Trenčínu 0:4.

„Pre nás je to len začiatok našej spoločnej práce s mužstvom, ale na základe toho, ako mužstvo pracuje, ako reaguje, aký má prístup, môžem ubezpečiť, že sa budeme zlepšovať deň po dni a týždeň po týždni,“ reagoval na neúspech v Žiline. „Nastúpili sme v klube v rozbehnutej sezóne. Pracujeme na dvoch veciach súčasne. Chceme dosiahnuť čo najlepšie výsledky a zároveň sa usilujeme dostať mužstvo na takú úroveň, akú si predstavujeme.“

Žilinčania naháňajú lídra súťaže AS Trenčín a odčinili slabý výkon z Trnavy, kde v premiére na novom štadióne pred reprezentačnou prestávkou podľahli 0:2. Aj preto tréner MŠK zdôraznil: „Víťazstvo nad Slovanom ma potešilo, ale zefektívnime ho až potom, keď vyhráme aj v dohrávke v utorok v Podbrezovej.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Adrián Guľa