Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Depetris: Teraz som rád, že som v Trnave

Útočník David Depetris podpísal s vedením slovenského fortunaligového klubu FC Spartak Trnava zmluvu do 30. júna 2016.

07.09.2015 20:20
David Depetris Foto: ,
David Depetris.
debata

Dvadsaťšesťročný Argentínčan (nar. 11. novembra 1988), ktorý je držiteľom slovenského občianstva a v drese A-tímu SR má už za sebou dva štarty, hral naposledy v mexickom tíme Monarcas Morelia. Na Slovensku je známy z pôsobenia v Trenčíne, kde sa stal v sezóne 2012/2013 najlepším ligovým kanonierom so 16 presnými zásahmi.

„Hneď ako prišla vlani ponuka ísť do Mexika, rozhodol som sa, že ju akceptujem. Juhoameričania vedia, aká je to futbalová krajina, aká je tam liga, kvalitné kluby a ako sa tam žije týmto športom. Zažil som tam veľmi pekné chvíle, hoci sa nám nie vždy vydarili ako tímu. Som rád, že som to vyskúšal, rysovala sa aj šanca zostať v krajine v inom klube, z rôznych dôvodov som sa však rozhodol pre návrat na Slovensko. Teraz som rád, že som v Trnave,“ citovala oficiálna internetová stránka Spartaka slová Davida Depetrisa, ktorý sa v trnavskom klube zvítal aj s bývalými trenčianskymi spoluhráčmi Aldom Baézom a Borisom Godálom: „Vždy je to lepšie, ak prídete do iného prostredia a stretnete známe tváre. Adaptácia bude i vďaka nim určite rýchlejšia. Na začiatku potrebuje každý nový hráč pomôcť, rád sa o nich opriem. Určite však nebudem mať problém ani s ostatnými chalanmi a rýchlo si budeme rozumieť.“

Depetris sa predstavil v trnavskej City Arene v piatkovom prípravnom dueli proti francúzskemu klubu Olympique Marseille (0:1), nový kouč Spartaka Ivan Hucko ho poslal na trávnik v záverečnej pätnásťminútovke duelu. „Už v minulosti ukázal, že je dobrý hráč a vie dávať góly. Keď odišiel z Trenčína, mal menšie peripetie v Olomouci a Mexiku. Veríme však, že sa nám bude dariť spolupracovať s Davidom na vyššej úrovni a pomôže nám,“ skonštatoval pre klubový web Hucko na margo novej akvizície mužstva.

Rodák z argentínskeho San Jorge by mal paradoxne zažiť ligovú premiéru v trnavskom drese práve v známom prostredí – v Trenčíne 13. septembra. „Do tohto stretnutia zostáva ešte týždeň, uvedomujem si, že mám ešte určité rezervy. Ak by som dostal dôveru trénera, bol by súboj proti AS pre mňa špeciálnym. V trenčianskom klube som strávil päť rokov, s fanúšikmi AS mám dobrý vzťah. Verím, že by to bol krásny zápas, už však budem mať na drese znak Spartaka a urobím všetko pre víťazstvo Trnavy,“ uviedol David Depetris, ktorému sa páči nová trnavská City Arena: „Už na ‚starom‘ štadióne bolo cítiť, ako veľmi majú fanúšikovia Spartaka radi futbal. Vedeli utvoriť výbornú atmosféru. Teraz v tomto novom krásnom stánku budú určite povzbudzovať tak intenzívne ako dosiaľ – a ešte viac. Verím, že ich potešíme dobrými výsledkami a čo najlepšou hrou, aby chodili na štadión v čo najväčšom počte.“

Futbalistom Trnavy patrí vo Fortuna lige po siedmom kole až 6. priečka s ôsmimi bodmi, na lídra z Trenčína má Spartak značný jedenásťbodový odstup.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #David Depetris