Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Jarábek po derby: Potrebujeme posily, ale nemôžu to byť bývalí hráči Slovana

Víťazná premiéra Nikodimosa Papavasilioua, takmer tiché tribúny na Pasienkoch a nutnosť futbalovej Trnavy získať posily. To boli hlavné motívy utorkovej večernej dohrávky šiesteho kola najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy 2015/2016 medzi domácim ŠK Slovan Bratislava a FC Spartak Trnava (2:0).

26.08.2015 08:46
Nikki Papavasiliou, Juraj Jarábek Foto: ,
Zľava: Tréner Nikki Papavasiliou z ŠK Slovan Bratislava a tréner Juraj Jarábek z FC Spartak Trnava.
debata (1)

Čoskoro 45-ročný cyperský tréner Papavasiliou viedol prvýkrát tréning „belasých“ len v sobotu podvečer, takže nemal príliš času vštepiť novým zverencom svoje predstavy.

„Sme tu iba pár dní, čo je krátka doba na zoznámenie sa s hráčmi a prípravu. Videli sme však u nich veľký entuziazmus počas tréningov. V mužstve vidno kvalitu, no stále existuje nemalý priestor na zlepšenie,“ zhodnotil na pozápasovej tlačovej besede Nikki Papavasiliou, ktorý ďalej poznamenal, že skúsený útočník Róbert Vittek presedel celé stretnutie na lavičke náhradníkov pre zdravotnú indispozíciu: „Bol by to risk, chceli sme ho chrániť.“

Vopred bolo známe, že pre bojkot fanúšikov oboch táborov sa najtradičnejšie slovenské derby tentoraz bude musieť zaobísť bez výraznejšej diváckej kulisy. Chýbalo tvrdé jadro domácich priaznivcov a sektor hosťujúcich podporovateľov zíval prázdnotou úplne.

„Očakával som viac ľudí. Je to škoda, fanúšikovia sú veľmi dôležití, bez nich niet atmosféry. Chceme im ukázať, že prišlo ku zmene, a prilákať ich späť na tribúny. Verím, že sa vrátia,“ dúfal cyperský kouč.

„Takúto atmosféry si na derby nepamätám, a to už mám pár rokov. Samozrejme, bolo by to iné na plnom štadióne, ale chýbali obidve strany. Dnešnému duelu to, žiaľ, uškodilo,“ kontroval trnavský lodivod Juraj Jarábek.

Kormidelník Spartaka Jarábek aktuálne zápasí s vážnymi problémami pri skladaní základnej zostavy: „Končí sa prestupové obdobie, nemôžeme plakať nad rozliatym mliekom. Odišli nám dobrí hráči. Máme veľa zranených futbalistov, ťažko sa to dopĺňa. Musíme sa s tým vyrovnať. Lukáš Greššák sa v utorok stal obeťou likvidačného faulu, už neviem, koho vytiahnuť, jedine chlapcov z juniorky. Potrebujeme nutne posily.“

Jarábek však na záver striktne vyhlásil, že do Trnavy nikdy neangažuje bývalého hráča bratislavského Slovana.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Juraj Jarábek