Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S Cyperčanom Slovan rokoval už v máji. Strieda Tittela

V slovenskej futbalovej lige bude prvý raz vo vyše dvadsaťročnej histórii pôsobiť na trénerskej lavičke Cyperčan. Nikodimos Papavasiliou povedie Slovan Bratislava.

24.08.2015 10:00
Chovanec, Tittel Foto: ,
Dvaja poslední tréneri Slovana, každý z nich viedol mužstvo v 21 zápasoch. Jozefa Chovanca (vľavo) vystriedal Dušan Tittel, ale aj on už v bratislavskom klube skončil.
debata

Vystriedal Dušana Tittela, ktorý na svoj post rezignoval. V zajtrajšom derby s Trnavou povedie mužstvo nový kouč, ktorý má za sebou aj prvé dva tréningy s belasými.

„Prekvapili ma niektoré veci, ktoré sa udiali v uplynulom týždni v klube. Necítil som podporu ani dôveru, preto som sa rozhodol ukončiť pôsobenie v Slovane,“ zdôraznil Tittel, ktorý okrem postu trénera zastával aj funkciu generálneho riaditeľa. Ten však obsadil nový muž Richard Trutz, ešte v jarnej sezóne medzinárodný rozhodca, ktorý sa rozlúčil s kariérou arbitra.

„To ma zaskočilo, rovnako aj fakt, že v čase zápasu Slovenského pohára uplynulú stredu sa objavil cyperský tréner a rokoval so zástupcami klubu. To však nechcem komentovať, je to rozhodnutie vedenia klubu, ktoré rešpektujem. Taký je futbalový život, nie som prvý ani posledný tréner, ktorý končí,“ zdôraznil Tittel.

Zároveň potvrdil, že Slovan bol v kontakte so 44-ročným Papavasiliom už na začiatku leta, keď sa rozhodovalo o novom trénerovi. Vtedy sa s ním na Pasienkoch stretol nielen Tittel, ale aj zástupca majiteľa Ivan Kmotrík mladší, ale napokon sa na Pasienkoch rozhodli, že ho neangažujú. „Cyperčan nám vyložil svoju predstavu, ale teraz som sa s ním vôbec nestretol. Nepoznám ho a nebudem sa k nemu vyjadrovať. Slovanu prajem veľa úspechov,“ dodal Tittel.

Podľa neho je v mužstve na čom stavať. „Je dobre pripravené, v lete vhodne doplnené. Do kádra sa prichádza Savičevič a tím teraz potrebuje, aby sa uzdravili Dobrotka a Simovič, ktorých považujem za kľúčových v rozohrávke, to by sa malo stať v najbližších dňoch,“ pokračoval Tittel.

Na trénerský post nastúpil na jar po 24. kole, vystriedal na lavičke Jozefa Chovanca. Čoskoro prišla výborná séria desiatich víťazných súbojov za sebou. „Pod mojím vedením odohralo mužstvo 21 súťažných zápasov, vyhrali sme 14 stretnutí, tri prehrali. V lete postupne prichádzali noví hráči, mužstvo nebolo kompaktné, dávali sme ho dokopy, hrali sme zápasy v Európskej lige, na dôkladnejšiu prípravu nebol čas. Aj ja som však čakal, že v lige budeme mať o štyri-päť bodov viac. Tréner je zodpovedný za výsledky, nechcem za vyhovárať.“

Tittel nevie, čo bude robiť ďalej. „Moje rozhodnutie bolo spontánne, chcem sa teraz venovať a počkám, keď mi vychladne hlava a potom budem uvažovať čo ďalej,“ dodal trojnásobný futbalista roka na Slovensku.

Slovan si od výmeny sľubuje zlepšenie. Papavasiliou ako hráč pôsobil aj v Newcastle United, potom pracoval v Anglicku s mládežou a viedol i cyperské tímy a grécky OFI Kréta.

„Absolvovali sme spolu veľmi dôkladné rozhovory. Očakávame, že do hry Slovana vnesie moderné prvky. S tým súvisí zlepšenie výsledkov, ale predovšetkým herného prejavu, ktorý bol veľmi zlý. Som presvedčený o kvalite a správnom zložení nášho mužstva a som si istý, že pod vedením progresívneho trénera budeme dosahovať lepšie výsledky. V našej hre chýbali systém a organizácia. Verím, že príchodom nového trénera tieto nedostatky odstránime,“ vyhlásil na klubovej stránke viceprezident Slovana Ivan Kmotrík ml.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Dušan Tittel #Nikodimos Papavasiliou