Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nedostal gól 450 minút. Ale ešte ho mrzí chyba so Steauou

V novej sezóne ešte v ligovom zápase neinkasoval gól a aj jeho zásluhou trenčianski futbalisti suverénne vykročili za obhajobou titulu. Kapitán AS brankár Igor Šemrinec (27) sa teší najmä na najbližší zápas, v ktorom sa jeho tím prvý raz v novej sezóne predstaví na domácom štadióne pod Trenčianskym hradom.

18.08.2015 08:00
Igor Šemrinec Foto: ,
Igor Šemrinec.
debata

Päť zápasov, päť víťazstiev. Všetko na súperových ihriskách. Dá sa z toho niečo vyvodzovať aj pre ďalší priebeh sezóny?
Dá sa zatiaľ povedať asi len to, že je to veľmi dobrý štart do súťaže. Všetko zostáva otvorené. Pred nami je ešte veľa náročných prekážok – dvadsaťosem.

Aj zápasy s najväčšími súpermi vás ešte len čakajú…
Je to pravda, Žilina, Slovan, Trnava… To sú súperi, ktorí v minulom ročníku skončili hneď za nami a teraz sme sa ešte s nimi nestretli. Ale v lige platí, že každý zápas je náročný a nikoho nemôžeme podceniť, aj naši najväčší súperi už v úvode súťaže zaváhali. Takže si ceníme, že my sme ešte nezakopli, aj keď sme doteraz bodovali s tímami zväčša z druhej polovice minuloročnej tabuľky.

Čo považujete za najdôležitejšie v nasledujúcich týždňoch?
My sa veľmi ďaleko dopredu nepozeráme. Vždy je pre nás najdôležitejší najbližší zápas. Takže pre nás bude podstatné vyhrať aj najbližšiu nedeľu.

Gól ste v lige inkasovali v poslednej minúte minulého ročníka. Čisté konto si teraz držíte 450 minút. Cítite výnimočnú formu?
Ani nie. Som síce v pohode, ale stále sa usilujem odčiniť chybu, ktorú som urobil v zápase v predkole Ligy majstrov so Steauou Bukurešť. Som rád, že výkonmi pomáham tímu a prispievam svojím dielom k výhram.

Stále vás trápi zaváhanie v prvom súboji s Bukurešťou na žilinskom trávniku?
Usilujem sa na to zabudnúť, už prešlo dosť času a futbalový život ide ďalej. Ale nepopieram: občas si na to spomeniem. Žiaľ, stalo sa. Usilujem sa to vnímať tak, že je to skúsenosť do ďalšej kariéry.

Trenčín napokon nemal ďaleko k postupu cez rumunského šampióna. Ešte doznieva v tíme aj tento neúspešný súboj?
Už sa k tomu príliš nevraciame, odvtedy sme vyhrali všetky zápasy. Ale musím priznať, že sme sa s tým úplne nevyrovnali, lebo celý rok sme bojovali, aby sme si mohli zahrať v tejto súťaži a aj postúpili čo najďalej. Teraz musíme urobiť maximum, aby sme aj po tomto ročníku mali šancu zahrať si v Lige majstrov a obstáli sme lepšie.

Vaša súčasná séria bez inkasovaného gólu je už dlhšia ako víťazná brankárska šnúra v minulom roku, ale od rekordných má ďaleko. Sledujete tieto štatistiky?
Vôbec nie. Neviem, aký je rekord, ani to, kto si udržal najdlhšie čisté konto vlani. Dôležité je, aby vyhrávalo mužstvo. Usilujeme sa streliť v každom zápase čo najviac gólov, hoci vždy sa nám to nedarí. Ale takých stretnutí, keď vyjdeme strelecky naprázdno, nie je veľa. Ak udržím nulu a neinkasujem, je vysoká pravdepodobnosť, že vyhráme. Ak aj dostanem gól a dáme ich viac, je to v poriadku. Chceme hrať ofenzívny futbal, aj z môjho pohľadu je výsledok 3:2 lepší ako 1:0.

Ktorý zápas vám dal v novej ligovej sezóne zatiaľ najviac zabrať?
Ťažké to bolo na Myjave, kde nás obstreľoval Števo Pekár. A nebolo to jednoduché ani naposledy v Dunajskej Strede.

Takto pred rokom ste ešte kryli chrbát na lavičke Volešákovi. Až po jeho odchode do Žiliny ste sa stali v polovici septembra jednotkou v bránke. Bolo náročné nahradiť skúsenú oporu?
Bolo. Najmä spočiatku. Miloš chytal v Trenčíne celú kariéru, keď odišiel, vládla trochu neistota, čo bude ďalej. Musím priznať, že mnohí mi ani príliš neverili. Ale zvládli sme to ako mužstvo, podržali ma aj spoluhráči, tréneri, realizačný tím. Nebolo to hneď ideálne, ale postupom času sa moje výkony zlepšovali.

Najbližšie vás čaká Ružomberok, ktorý vám pred rokom prvý zobral body…
Áno, spomínam si, remizovali sme na jeho pôde 1:1. Teraz to bude iné, konečne hráme doma…

Prvý raz v aktuálnej sezóne…
Dlho sme doma nehrali, už sa tešíme na našich fanúšikov. Hoci niektorí chodili aj na naše zápasy vonku, povzbudili nás, za čo im aj touto cestou ďakujeme.

Ružomberok má ambiciózny tím a naposledy si s ním neporadila ani Žilina…
Má vo svojom strede skúsených a dobrých hráčov – strelca Masaryka, prišiel Jakubko, Ďubek, brankár Tofiloski… Bude to však napriek tomu zápas najmä o nás, o tom, ako sa naň pripravíme. Nám je v podstate jedno, s kým hráme, či je to Ružomberok alebo Slovan, pozeráme sa najmä na seba. Chceme hrať svoj futbal, útočný, atraktívny, dávať góly, získať tri body, potešiť fanúšikov.

Už ste si vyskúšali novú umelú trávu? Aká je?
Práce dokončili len teraz, až v utorok nás na nej čaká prvý tréning. Doteraz sme sa pripravovali na prírodnej tráve. Ešte som si ju teda nevyskúšal, ale verím, že to bude kvalitné ihrisko, na ktorom sa bude dať hrať dobrý futbal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Igor Šemrinec