Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sabo odohral posledný zápas za Spartak, napodobnil Bučeka

Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Erik Sabo sa v nedeľňajšom zápase 4. kola Fortuna ligy na pôde FK Senica (0:0) rozlúčil s červeno-čiernym dresom Spartaka Trnava.

10.08.2015 12:49
Erik Sabo Foto: ,
Erik Sabo.
debata (1)

Ako je známe, 23-ročný stredopoliar (nar. 22. novembra 1991) sa pred niekoľkými dňami dohodol na prestupe do tímu PAOK Solún, podpisu zmluvy ešte bude predchádzať zdravotná prehliadka. Sabo zaujal predstaviteľov gréckeho klubu v nedávnych vzájomných meraniach síl v rámci 3. predkola Európskej ligy 2015/2016 a napodobnil tak iného Slováka Juraja Bučeka. Niekdajší vysoký gólman národného mužstva v drese Chemlonu Humenné skvele zachytal v Pohári víťazov pohárov 1996/1997 proti inému gréckemu klubu AEK Atény a okamžite po ňom siahli zástupcovia konkurenčnej Škody Xanthi.

„Chcem poďakovať všetkým priaznivcom Spartaka za krásne roky strávené v klube. Želám Trnave len to najlepšie a ľuďom, aby sa na novom štadióne čo najskôr dočkali ligového titulu. Mám zmiešané pocity, nakoľko išlo o môj posledný duel v drese Spartaka. Chcel som, aby sme toto stretnutie vyhrali, ale v súčasnej situácii je pre tím asi aj jeden bod zo súperovho ihriska dobrý,“ cituje oficiálna stránka „andelov“ slová rodáka zo Šúroviec, ktorý dres zo zápasu v Senici venoval do siene slávy trnavského klubu.

Stretnutie na Záhorí sa hralo vo veľkej horúčave. „Neviem, kto vymyslel, že sa hrá o takomto čase. Kompetentného by som vyhnal na ihrisko, nech vie, aké to je,“ povedal Sabo počas prestávkového rozhovoru pre RTVS a svoju myšlienku neskôr rozvinul aj pre stránku Spartaka: „Už v Grécku na pôde PAOK-u sme hrali vo veľkom dusne, ale v nedeľu v Senici to bolo ešte horšie. Kapitán súpera Petr Pavlík dokonca skolaboval počas zápasu. To hovorí za všetko.“

Erik Sabo sa v novom pôsobisku stretne s krajanom Róbertom Makom. Slovenská enkláva by sa údajne ešte mohla rozrásť. Podľa viacerých gréckych médií funkcionári PAOK-u sondujú možnosti angažovania Miroslava Stocha z Fenerbahce Istanbul.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #PAOK Solún #Erik Sabo