Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majster nastúpi v Brezne, doma si zahrá až o mesiac

Tri pohárové tímy, ktoré nastúpili na včerajšie odvetné zápasy Európskej ligy, odohrajú svoje stretnutia 2. kola najvyššej súťaže až v nedeľu. Kolo však otvorí už dnes zaujímavý súboj v Senici, ktorá hostí Ružomberok.

24.07.2015 12:00
Trenčín, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Trenčína si budú musieť na domáci zápas ešte počkať.
debata

Ani jeden z tímov neodštartoval nový ročník úspešne – Seničania podľahli v Dunajskej Strede a Ružomberčania nezvládli súboj s nováčikom zo Skalice.

Seničanov teraz čakajú štyri zápasy na domácom trávniku a veria, že budú úspešní. „V Dunajskej Strede sme dostali dva rýchle góly, ktoré nás trocha zrazili na kolená. Museli sme sa pozbierať, no už sa nám to nepodarilo. Šance sme mali, no nedali sme góly. Verím, že sa v efektivite polepšíme,“ vyhlásil na klubovej stránke len 18-ročný talent Jakub Čunta, ktorý dostal šancu na ľavej strane obrany. Spolu s ostatnými čaká obrat. „Pokúsime sa o to už proti Ružomberku. Verím, že sa nám to podarí,“ dodal.

Svoje prvé zápasy v ligovej sezóne odohrajú Podbrezovčania a Žilinčania, ktorých vzájomný súboj v 1. kole odložili. V Trenčíne vymieňajú umelý trávnik za kvalitnejší a preto sa majster predstaví na domácej pôde až v 6. kole (22. augusta), keď doma privíta Ružomberok. Najbližšie stretnutie s Podbrezovou si prehodil a odohrá ho na jej pôde. To znamená v Brezne, kde majú Podbrezovčania dočasný domov. „Pre nás vypukne nový ročník v sobotu, verím, že nič v príprave nepodceníme a Trenčín nás neprekvapí,“ pripomína v rozhovore na klubovej stránke nový kapitán podbrezovského tímu brankár Martin Kuciak.

Už v druhom kole narazia na seba aj obaja nováčikovia. Ani Skalica však nenastúpi doma, pretože na jej štadióne sa dokončujú nevyhnutné úpravy. Michalovce privítajú zajtra v Senici. Minulý mesiac v záverečnom súboji druholigovej súťaže Zemplín vyhral v Skalici 2:0. Veria, že aj tentoraz si pripíšu tri body, hoci Skaličania príjemne prekvapili v ligovej premiére výhrou nad Ružomberkom.

Program 2. kola

Piatok 19.00 Senica – Ružomberok, sobota 17.00 Podbrezová – Trenčín (Brezno), 19.00 Skalica – Michalovce (Senica). Nedeľa 19.00 Žilina – Zlaté Moravce, Slovan Bratislava – Myjava, Dunajská Streda – Trnava.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fortuna liga
Načítavajú sa športové výsledky...