Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan skončil v 2. etape na Okolo Švačiarska na 10. mieste

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v nedeľňajšej 2. etape na pretekoch Okolo Švajčiarska desiate miesto s odstupom 14 sekúnd za víťazným Chorvátom Kristijanom Durašekom.

14.06.2015 18:34
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

Jazdec tímu Lampre-Merida využil v závere etapy, ktorá sa išla v okolí Risch-Rotkreuzu a merala 161,1 km, taktizovanie vo vedúcej skupine, zaútočil a rozhodol o cennom triumfe. Dvadsaťsedemročný Durašek pridal ďalší úspech k tohtoročnému víťazstvu na Okolo Turecka. S odstupom 4 sekúnd prišli do cieľa na ďalších priečkach Španiel Daniel Moreno a Julian Arredondo z Kolumbie. Sagan priviedol do cieľa tretiu skupinu.

„Dnes bola ťažká etapa a ako ste videli, do cieľa prišli najskôr väčšinou vrchári. Pokúšal som sa byť vpredu, ale v poslednom kopci sa mi to nepodarilo, na vrchu som stratil asi 15 sekúnd a potom sa to do cieľa už nedobehlo, takže som prišiel na desiatom mieste. Škoda, lebo som minul dosť veľa síl a energie nato, aby som bol vpredu, ale nič z toho. Nevadí, aspoň som si to skúsil a uvidíme zajtra,“ povedal Sagan na svojom oficiálnom konte na Facebooku.

Celkové vedenie si udržal Tom Dumoulin. Holanďan vedie pred Geraintom Thomasom o 7 sekúnd, tretí je Moreno s odstupom ďalších štyroch sekúnd. Sagan je momentálne na 5. pozícii, na Dumoulina stráca 15 sekúnd.

V nedeľu sa vytvoril v úvode únik štvorčlennej skupiny Luka Pibernik, Jürgen Roelandts, Valerio Agnoli a Cameron Meyer. Pelotón však rozdiel na vedúce kvarteto mal pod kontrolou. Rozhodovalo sa až v závere, keď sa na posledných desiatich kilometroch vytvorila vpredu silná skupina.

Výsledky – cyklistické preteky Okolo Švajčiarska:
2. etapa (Risch-Rotkreuz – Risch-Rotkreuz, 161,1 km): 1. Kristijan Durašek (Chor.) Lampre – Merida 3:36:52 h, 2. Daniel Moreno (Šp.) Kaťuša, 3. Julián Arredondo (Kol.) Trek Factory, 4. Thibaut Pinot (Fr.) FDJ, 5. Geraint Thomas (V. Brit.) Sky, 6. Simon Špilak (Slovin.) Kaťuša všetci +4 s, … 10. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +14

Poradie po 2. etape: 1. Tom Dumoulin (Hol.) Giant-Alpecin 3:42:37 h, 2. Geraint Thomas (V. Brit.) Sky +7, 3. Daniel Moreno (Šp.) Kaťuša +11, 4. Jakob Fuglsang (Dán.) Astana +14, 5. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +15, 6. Steve Morabito (Švaj.) FDJ +15

Froome potvrdil formu

Britský cyklista Christopher Froome triumfoval na pretekoch Critérium du Dauphiné, tradičnom prípravnom podujatí pred júlovou Tour de France. Jazdec tímu Sky sa presadil v nedeľňajšej záverečnej ôsmej etape z Saint-Gervais Mont Blanc do Modane Valfréjus (156,5 km) a pripísal si druhé čiastkové prvenstvo.

Froome vyhral aj v sobotňajšej siedmej etape a v posledný deň vyzliekol zo žltého trička pre lídra pretekov Američana Tejaya van Garderena. Cyklista z tímu BMC v nedeľu skončil štvrtý s mankom 18 sekúnd na Frooma a celkovo za Britom zaostal o 10 sekúnd. Tretie miesto v celkovom poradí patrí Portugalčanovi Ruiovi Costovi z tímu Lampre-Merida s odstupom 1:06 na Frooma.

Rodák z juhoafrického Johannesburgu Froome vyhral Critérium du Dauphiné aj v roku 2013, keď triumfoval aj na nasledujúcej kráľovnej cyklistických pretekov.

„Nemôžem tomu uveriť. Nečakal som, že to dopadne takto dobre. Mal som už unavené nohy a tím tiež trpel po včerajšej ťažkej etape. Neviem, ako to dokázali, ale vypli sa k skvelému výkonu, pretože žlté tričko bolo na dosah. Až doteraz som sa sústreďoval na tieto preteky, ale Tour de France je blízko a mám tam veľké ambície. Som takmer pripravený,“ povedal Froome pre francúzsku televíziu.

Výsledky – cyklistické preteky Critérium du Dauphiné – nedeľa:
8. etapa (Saint-Gervais Mont Blanc – Modane Valfréjus, 156,5 km): 1. Christopher Froome (V. Brit.) Sky 3:59:27 h, 2. Simon Yates (V. Brit.) Orica-GreenEdge, 3. Rui Costa (Portug.) Lampre-Merida, 4. Tejay van Garderen (USA) BMC – všetci +18 s, 5. Joaquim Rodríguez (Šp.) Kaťuša, 6. Romain Bardet (Fr.) Ag2r La Mondiale – obaja +28

Konečné poradie po 8. etape: 1. Christopher Froome (V. Brit.) Sky 30:59:02, 2. Tejay van Garderen (USA) BMC +10, 3. Rui Costa (Portug.) Lampre-Merida +1:06 min, 4. Benat Intxausti Elorriaga (Šp.) Movistar +1:21, 5. Simon Yates (V. Brit.) Orica GreenEdge +1:33, 6. Romain Bardet (Fr.) Ag2r La Mondiale +2:05

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Švajčiarska