Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tittel: Do Slovana prídu zaujímavé posily

Mužstvo prevzal v zlej situácii na začiatku apríla a po krátkom rozbehu začalo naplno zaberať. Dušan Tittel (48) pôsobí v ŠK Slovan Bratislava ako generálny manažér a zároveň sa posadil na lavičku tímu ako kouč.

02.06.2015 12:00
Dušan Tittel Foto:
Generálny manažér a tréner Slovana Bratislava Dušan Tittel.
debata (3)

V deviatich zápasoch pod jeho vedením vybojoval sedem víťazstiev (šesť za sebou v závere súťaže). Po nástupe nových trénerov Slovan remizoval v Trnave (0:0) a podľahol v Košiciach (1:2).

Keď ste preberali mužstvo, možno ste ani nedúfali, že bude mať taký výborný finiš a vytiahne sa až na tretie miesto v tabuľke. Aká bola vaša predstava?
Chceli sme v zostávajúcich deviatich zápasoch chytiť čo najviac bodov. Vedeli sme, že na najlepších to už stačiť nebude, ale cieľom bolo vystúpiť v tabuľke čo najvyššie. Tretie miesto bolo v aktuálnej situácii maximom. Aj keď sme sa naň dostali až v záverečnom kole, sme spokojní.

Čo si najviac ceníte?
Mali sme v závere dosť ťažké vyžrebovanie. Hrali sme v Trnave, Žiline, Košiciach, teda na ihriskách súperov z prvej polovice tabuľky, ale aj v Dunajskej Strede, ktorá nás v predchádzajúcich súbojoch potrápila, do uplynulej soboty sme ju nezdolali. Záver súťaže bol pre nás príjemnou satisfakciou za ročníkom, ktorý bol napriek všetkému pre nás celkovo nevydarený.

V čom nastal obrat, že mužstvo začalo vyhrávať?
Som presvedčený, že mužstvo sme vhodne doplnili už cez zimu. Urobili sme prvý veľký rez, keď v prestávke odišlo jedenásť hráčov. Škoda, že sa našim predchodcom nepodarilo po dlhej príprave a množstve prípravných zápasov lepšie odštartovať jarnú časť. Stratili sme v nej najmä doma veľa bodov, z piatich stretnutí sme v štyroch nevyhrali a v troch dokonca podľahli. Tam sme stratili najväčší kontakt so súpermi. Slovan musí mať na prvom mieste úplne inú hernú tvár, ako ukazoval vo väčšine tohto ročníka. Musí hrať aktívne, dominovať v zápase. Preto sme s Lacom Peckom začali presadzovať útočnejší štýl, s vyšším napádaním a presingom. Väčšou aktivitou všetkých hráčov a v celom stretnutí. Ceníme si, že sme okrem Dunajskej Stredy zvíťazili tiež v Žiline, na Myjave, teda na ihriskách súperov, s ktorými sme predtým strácali body.

Výsledky sa zlepšili. Čo však hra?
Najviac nám v dvoch uplynulých mesiacoch chýbal čas a prípravné zápasy, aby sme mohli modelovať a skúšať to, čo chceme hrať. V rozbehnutých súťažiach nenájdete vhodných sparingpartnerov. Predstavu, aké by mali byť naše výkony, samozrejme, máme. Skúšať to v ligových zápasoch, meniť herný štýl za pochodu je dosť zložité. Som však presvedčený, že sme na dobrej ceste a hra bude postupne lepšia aj ako naposledy v Dunajskej Strede.

Vy ste aj generálny manažér ŠK. Bude prestavba mužstva pokračovať aj v lete?
Určite bude pokračovať. Už na jar sme sledovali aj iných hráčov a chceme, aby niektorí z nich prišli do Slovana. Káder budeme naďalej posilňovať, verím, že už v priebehu najbližšieho týždňa sa nám podarí dotiahnuť do Slovana zaujímavé posily. S prípravou začíname po krátkej prestávke 12. júna a vtedy by mali byť k dispozícii hráči, s ktorými do budúcnosti počítame. Bude nasledovať druhá časť etapy, v ktorej sa pokúsime dobudovať tím tak, aby bol silnejší ako v uplynulom ročníku a opäť bojoval o titul.

Môžete byť aj konkrétny, poviete nejaké mená?
Prestupy nie sú ešte vo všetkých smeroch dotiahnuté, najmä papierovo, preto nemôžem hovoriť o menách. Našou snahou je, aby do každej formácie prišiel kvalitný hráč.

Podľa toho, čo hovoríte, sa zdá, že mená sú už jasné…
Nepopieram, že s hráčmi i ich manažérmi sme už rokovali. Vo väčšine prípadov máme len malé rozdiely v pohľadoch na ich zmluvy a doťahujeme ich. U nás sa začína prestupové obdobie až od 15. júna, takže všetky prestupy môžu byť uzatvárané až po tomto termíne. Máme ešte chvíľu čas, aby sme všetko doladili a kým Slovan začne hrať v európskych pohároch, boli sme pripravení.

Stihnete aj dovolenku do začiatku prípravy?
Práve odlietam s rodinou na Cyprus, strávime pár príjemných dní pri mori. Budem však neustále na telefóne a maili doťahovať všetky potrebné veci najmä v súvislosti s prestupmi.

Aký bude váš ďalší osud? Pôvodne malo byť vaše trénerské pôsobenie iba dočasné. Zostávate?
Najprv som bol poverený viesť tím v deviatich zápasoch a dohodli sme sa, že potom si sadneme s majiteľom a vyhodnotíme toto obdobie, povieme si, čo ďalej. V nedeľu sme s pánom Kmotríkom debatovali, definitívne rozhodnutie je na ňom. Vyslovil názor, aby sme pokračovali.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #ŠK Slovan Bratislava #Dušan Tittel #Fortuna liga
Načítavajú sa športové výsledky...