Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčania oslavovali ligový primát spoločne, tréner Ševela je spokojný

Futbalisti AS Trenčín oslavujú v najvyššej slovenskej súťaži dve kolá pred koncom tejto sezóny majstrovský titul, premiérový v novodobej ére samostatnosti SR.

20.05.2015 23:00
Martin Ševela Foto: ,
Tréner AS Trenčín Martin Ševela.
debata

O celkovom prvenstve pre tím spod hradu Matúša Čáka, ktorý v utorňajšom dueli 31. kola Fortuna ligy uspel na ihrisku Dukly Banská Bystrica (1:0), sa rozhodlo „bez nich“ – v stredu večer. Trenčínu „pomohli“ hráči ŠK Slovan Bratislava víťazstvom 2:1 na pôde MŠK Žilina. Práve už iba klub spod Dubňa mohol okrem AS pomýšľať na ligový primát. Trenčín v tejto sezóne oslavuje double, pred troma týždňami si vybojoval triumf v Slovnaft Cupe.

„Som šťastný i spokojný. Tento rok nám vyšiel nad všetky očakávania. Mali sme cieľ skončiť na priečkach zaručujúcich Európsku ligu, Liga majstrov je bonusom a čerešničkou na torte. Získali sme double, v klube pracujeme na vysokej úrovni. V mužstve je výborná atmosféra, je to o vzťahoch. Máme svoju filozofiu, všetci rozmýšľame rovnako a spoločnými silami sa snažíme prekonať všetky prekážky,“ povedal v rozhovore pre TA3 tréner nového majstra Martin Ševela.

Trenčania sledovali spoločne priamy prenos zo žilinského štadióna a vychutnali si po poslednom hvizde pod Dubňom svoj úspech. V AS dlhšie zvažovali, či budú pozerať spoločne alebo samostatne. Napokon uprednostnili kolektívne stretnutie.

„Spoločne sme si vychutnali úspech. Po zápase v Žiline bola u nás veľká radosť, objímanie, spev. Je to prirodzené, dosiahli sme úspech. Nehanbíme sa za emócie. Mladí hráči dokázali to, čo sa mnohým starším nepodarilo. Je to pre nich všetko čerstvé, ale po rokoch si uvedomia, čo sa im vlastne podarilo,“ hovorí Martin Ševela.

Kouč AS patrí vekovo k mladším mužom na slovenských lavičkách a titul získal krátko po skončení hráčskej kariéry. „Nemôžem zaspať na vavrínoch. Som veľmi šťastný, že som získal titul i pohár. Nie každému sa to podarí, je to sen každého trénera. Je pred nami ešte dlhá cesta, chceme preraziť v pohárovej Európe. Čaká nás ešte veľa práce,“ uviedol pre TA3 Martin Ševela, ktorý by bol rád, ak by mužstvo zostalo pokope a doplnilo sa niektorými hráčmi.

V súčasnosti má Trenčín 71 bodov vo fortunaligovej tabuľke a nepreklenuteľný 8-bodový náskok pred Žilinou, ktorá do konca tohto súťažného ročníka môže získať maximálne šesť bodov. Zverenci trénerskej dvojice Martin Ševela – Ivan Vrabec by sa v prípade víťazstva MŠK Žilina nad „belasými“ netešili z celkového triumfu, pretože by po 31. kole viedli poradie o ešte na trofej nedostačujúcich päť bodov.

Hráči Trenčína figurovali po jesenných 19 odohraných kolách najvyššej súťaže ešte na 2. mieste s trojbodovým mankom na Žilinu (37, resp. 40 b.), fantastickým účinkovaním v tomto kalendárnom roku sa však dokázali odpútať od jediného konkurenta v boji o majstrovský titul. Na jar majú futbalisti AS vynikajúcu fazónu: z dvanástich duelov v lige jedenásťkrát vyhrali a raz remizovali (v 21. kole práve na žilinskom trávniku proti MŠK – 1:1, pozn.) pri skóre 26:4, pripísali si 34 z 36 možných bo­dov.

Majstrovské oslavy v Trenčíne budú vrcholiť počas víkendu, keď pod hradom Matúša Čáka privítajú vo fortunaligovom súboji MŠK Žilina.

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín