Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podbrezová chce potvrdiť záchranu, Trnava pohár

O všetkých hlavných otázkach v najvyššej futbalovej súťaži je skoro rozhodnuté, hoci definitívny verdikt ešte v najbližšom kole ani v jednej nepadne.

15.05.2015 11:00
Spartak Trnava Foto: ,
Fanúšikovia Spartaka Trnava veria, že budúci rok na novom štadióne si zahrajú Európsku ligu.
debata

Posledný tím tabuľky nastúpi na ihrisku obhajcu titulu, ale aj keď domáci potvrdia úlohu favorita, šanca banskobystrického tímu na záchranu bude aspoň blikať. Krátko pred súbojom na Pasienkoch sa uskutoční stretnutie Podbrezová – Zlaté Moravce, stretnú sa tímy, ktoré by ešte teoreticky mohla Dukla preskočiť. Ak však zajtra vyhrá nováčik z Podbrezovej na svojej domácej pôde v Brezne, vyhne sa v troch záverečných kolách existenčnému boju a o zostupe sa rozhodne už iba medzi Zlatými Moravcami a Banskou Bystricou.

Slovan sa po dvoch uplynulých víťazstvách dostal na pohárovú priečku, ale ešte ju nemá istú, dôležitý krok môže urobiť práve v stretnutí s posledným mužstvom. "Banskú Bystricu nemožno podceniť. Mne osobne sa hrá omnoho lepšie proti súperom z vyšších priečok tabuľky. Očakávam, že to bude ťažký duel a potrebujeme sa na to tak aj pripraviť,“ zdôraznil v rozhovore na klubovej stránke slovanista Filip Oršula.

Najvážnejší súperi belasých v boji o účasť v pohári sa stretnú vo vzájomnom súboji. Trnava hostí v Zlatých Moravciach Senicu. Spartak nechce pustiť Slovan pred seba, najmä však môže už v nedeľu definitívne rozhodnúť o svojej účasti vo futbalovej Európe, lebo v prípade výhry skončí najhoršie na štvrtom mieste a Seničania určite až za ním.

„Všetko máme vo svojich rukách, nebudeme sa spoliehať na výsledky iných tímov. Už zápas so Senicou napovie, či budeme mať pokojný záver ligy, alebo budeme nervózni do posledného kola. Záhoráci disponujú kvalitným tímom, máme im čo vracať hlavne za pohár. V zápasoch, ktoré sme s nimi hrali, sme boli lepší, verím, že ich zdoláme,“ vyhlásil na www.spartak.sk obranca Matúš Čonka.

Dôležitý zápas čaká už dnes v predohrávke kola futbalistov Žiliny v Dunajskej Strede. Nemôžu si dovoliť zakopnutie, pretože tým by uľahčili vedúcemu Trenčínu cestu k titulu. Na Žitnom ostrove však v uplynulých dvoch zápasoch nevyhrali – v tomto ročníku remizovali (2:2) a v minulom podľahli (1:2).

Program 30. kola
Piatok 19.00 Dunajská Streda – Žilina (Digi sport)
Sobota 16.30 Podbrezová – Zlaté Moravce, 19.00 Slovan Bratislava – Banská Bystrica, Trenčín – Myjava
Nedeľa 19.00 Spartak Trnava – Senica (Digi sport i Dajto).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #ViOn Zlaté Moravce #ŽP Šport Podbrezová #Fortuna liga
Načítavajú sa športové výsledky...