Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnavčania sú už kočovníci. Divákom vrátia peniaze

Z futbalistov Spartaka Trnava sa na niekoľko mesiacov stali kočovníci. Opustili svoju základňu na Štadióne Antona Malatinského a zvyšné domáce stretnutia v tomto ročníku (a úvodné v nasledujúcom) odohrajú v Zlatých Moravciach. Postupne tam privítajú Podbrezovú (26. apríla), Ružomberok (4. mája), Senicu (17. mája) a Banskú Bystricu (23. mája).

15.04.2015 17:24
city aréna, spartak trnava, štadión Foto:
Pohľad na už dokončenú južnú tribúnu, ktorú začali stavať pred rokom ako prvú.
debata

Pre zverencov Juraja Jarábka to nie je jednoduchá situácia, pretože ich vo finiši sezóny čaká boj o miestenku do Európskej ligy.

„Bude to náročné pre mužstvo i fanúšikov. Fanúšikom sa ospravedlňujeme za komplikácie, ale vyžiadali si to práce na štadióne a nebolo iné riešenie,“ zdôraznil PR manažér Spartaka Marek Ondrejka.

Viac ako rok a pol sledovali diváci zápasy na trnavskom štadióne len zo západnej tribúny. Tú pôvodne nemali rekonštruovať, ale došlo k zmene a aj ona dostane úplne novú podobu. Po derby s Trnavou sa tento týždeň začalo s jej búraním, zázemie, ktoré bolo za ňou, šatne, administratívne a sociálne miestnosti, už rozobrali, mužstvo sa odsťahovalo. Zároveň sa na ploche štadióna začala aj výmena trávnika. S pomocou ťažkej techniky odstraňujú zeminu a odvážajú ju na Cukrovú ulicu, kde ju využijú na vznikajúcom bejzbalovom ihrisku.

„Nové dočasné sídlo má mužstvo v Modranke, ale trénovať bude aj na Lokomotíve a na Rybníku, kde je niekoľko tréningových ihrísk. A keďže najbližší piatok nás čaká náročný ligový zápas v Trenčíne na umelej tráve, tento týždeň chodíme aj na tréningy na umelú trávu do Senca,“ priblížil Ondrejka.

Klub nakoniec urobil ústretové gesto voči fanúšikom, ktorí majú zakúpené permanentky na celý ročník najvyššej súťaže. „Cena vstupu na jeden zápas je pre nich päť eur. Keďže ide o štyri zápasy, všetkým, ktorí požiadajú o novú permanentku v budúcej sezóne už na novom štadióne, automaticky odrátame z jej hodnoty dvadsať eur. Okrem toho si každý, kto prejaví záujem o zápasy v Zlatých Moravciach, môže súčasnú permanentku vymeniť za štyri vstupenky, ktoré dostane zadarmo.“

Lístky na stretnutia v Zlatých Moravciach začnú vydávať od najbližšieho utorka (21. apríla) na sekretariáte Spartaka, ktorý teraz sídli v parných kupeľoch neďaleko štadióna.

Momentálne má Spartak 1500 držiteľov permanentiek. V klube rátajú, že v budúcom ročníku ich počet v podmienkach nového stánku stúpne až o sto percent – na 3000 kusov. Divácky komfort bude na podstatne vyššej úrovni ako doteraz, ale predstavitelia klubu už vyvrátili informácie a časté obavy fanúšikov o výraznom zdražovaní lístkov. Ich cena by mala len mierne stúpnuť – na sedem či osem eur.

„Nepotrebujeme zvyšovať ceny, to nie je naša cesta. Naším cieľom je, aby ľudia chodili na štadión, zabávali sa tam,“ vyjadril sa nedávno v rozhovore pre TV Spartak väčšinový majiteľ klubu Vladimír Poór a dodal. „Ak bude vstupné na ligové zápasy možno o euro drahšie, tak len preto, že aj náklady budú vyššie, na upratovanie, na usporiadateľskú službu. Jedno euro navyše na jednej vstupenke by ich malo vykryť.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Štadión Antona Malatinského