Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jarábek po derby: Bol to iný Slovan

Premiéra Dušana Tittela na lavičke Slovana a jeho čiastočne zrekonštruovaného realizačného tímu sa v Trnave skončila bez gólov. Obaja tréneri sa zhodli, že remíza bola zaslúžená.

12.04.2015 15:46
Spartak Trnava Foto: ,
Fanúšikovia Spartaka Trnava počas rozlúčky so starým štadiónom.
debata

Po dvoch rokoch v najprestížnejšom slovenskom derby nepadol ani gól. „Boli by sme veselší, keby sme vyhrali, ale Slovan som videl v posledných štyroch zápasoch a teraz bol úplne iný, organizovanejší a agresívnejší,“ komentoval trnavský tréner Juraj Jarábek.

Na jeseň podľahli slovanisti na trnavskom štadióne 0:4, aj aktuálna situácia hovorila pre domáci tím a Jarábek netajil, že chceli opäť vyhrať. „Slovan teraz podal dobrý výkon,“ porovnával.

„Jeho motivácia bola iná, hráči boli ako vymenení, behali, vyhrávali súboje, brejky mali hlavu a pätu, vzadu nám nič nedovolili. Ale my sme smerom dopredu neboli takí kvalitní ako v predchádzajúcich zápasoch. Nemáme mužstvo, ktoré môže vyhrať v každom stretnutí. Bol to boj o každú loptu. Chýbalo mi na ihrisku viac umelcov. Je to aj vinou terénu, na tomto sa ťažko kombinuje.“

Tittel bol spokojný s bodom. „Šance mali oba tímy, škoda, že nepadli nejaké góly. Trnava pokračuje v dobrej sérii, som rád, že naši hráči podali lepší výkon ako na jeseň, keď sme tu prehrali 0:4.“

Pripomenul, že Slovan má za sebou ťažký týždeň. Majster druhý raz v ročníku menil trénera, čo podľa Tittela nie je ideálna situácia.

„Dosiahli sme veľmi zlé výsledky, z piatich domácich zápasov sme len raz vyhrali, čo sa na psychike hráčov i v atmosfére v klube prejavilo. Usilovali sme sa pred zápasom – najmä s Lacom Peckom – hráčov presvedčiť, že majú svoju kvalitu, ale výkony musia byť iné, podstatne lepšie a aktívnejšie. To sa prejavilo už v Trnave. Mali sme šance, ktoré boli gólové, ale remíza je v súčasnej situácii dobrá,“ hodnotil nový šéf slovanistickej lavičky.

Trnavčania ťahajú dlhú šnúru bez prehry. Naposledy v lige podľahli Zlatým Moravciam (1:2), čo bolo ešte vlani v septembri. Odvtedy nenašli premožiteľov v trinástich stretnutiach. Na jar pokračuje bez prehry aj Ružomberok, ktorý dokázal naposledy otočiť domáci zápas s Dunajskou Stredou.

Galádovi zverenci prehrávali 0:1, ale po prestávke dvoma gólmi v rozpätí troch minút získali tri body. Zo siedmich jarných zápasov (majú o jeden viac ako ostatní) päť vyhrali a hoci boli po jeseni predposlední s rovnakým počtom bodov ako posledná Banská Bystrica, sú teraz v pokojných vodách stredu tabuľky.

Zaujímavosťou je, že v 7 jarných stretnutiach získali viac bodov (17) ako za celú jeseň v 19 zápasoch (16). Ružomberský kouč Ivan Galád práve posledné víťazstvo s DAC označil za najcennejšie na jar a berie ho ako pekný darček k narodeninám, ktoré oslávil v predvečer zápasu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Juraj Jarábek