Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zreľák: Tittel priniesol nového ducha

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava pod vedením nového realizačného tímu na čele s Dušanom Tittelom a jeho asistentom Ladislavom Peckom, ktorí na lavičke nahradili odvolané duo Jozef Chovanec - Horst Siegl, získali v sobotu bod za bezgólovú remízu na horúcej pôde v Trnave v rámci 25. kola Fortuna ligy.

12.04.2015 14:04
Adam Zreľák Foto: ,
Adam Zreľák.
debata

So solídnym herným prejavom mužstva na Štadióne Antona Malatinského bol spokojný ofenzívny univerzál „belasých“ Adam Zreľák.

„Zlepšenie hry bolo podľa mňa úplne očividné. Už pred zápasom proti Spartaku sme si hovorili, že musíme podávať lepšie výkony ako dosiaľ. Povedal by som, že sa nám to aj podarilo. Škoda nevyužitých šancí, ktoré mal Karol Mészáros i ja. Tie by bolo vhodné nabudúce premeniť, lebo inak sa nedá vyhrať. Napriek tomu máme na čom stavať,“ citovala oficiálna internetová stránka bratislavského klubu slová Zreľáka.

Za Ondrejom Dudom druhý najlepšie hodnotený futbalista SR v kategórii do 21 rokov za vlaňajšok si pochvaľuje zmenu na lavičke Slovana. „Dušan Tittel priniesol nový prístup, ale aj nového ducha. Už sme boli veľmi frustrovaní a naša sebadôvera sa vytrácala. Myslím si, že predvedená hra proti Trnave bola lepšia ako predtým. V podstate sa nám podarilo pretaviť to, čo sme si pred zápasom natrénovali a čo sme si hovorili v kabíne,“ uviedol Zreľák, ktorý k sobotňajšiemu prestížnemu duelu so Spartakom ešte doplnil:

„Gólových šancí sme mali viac ako súper, nevyužili sme tutovky. Bol to však dobrý zápas, hralo sa vo vysokom tempe. Isté je, že sme podali omnoho lepší výkon ako v ostatných stretnutiach. Aj to je krok vpred, treba v tom vydržať.“

Dvadsaťročný rodák z Lipian (nar. 5. mája 1994) prišiel v zime do kádra úradujúceho slovenského majstra z MFK Ružomberok s povesťou strelca, veď na jeseň strelil v drese klubu spod Čebraťa poltucet gólov. Talentovaný hráč, ktorý si „urobil meno“ najmä v mládežníckych reprezentáciách, predovšetkým u trénera Ivana Galáda v slovenskej „dvadsaťjednotke“, však na jar skóroval za Slovan v lige zatiaľ iba raz – 7. marca v Zlatých Moravciach pri víťazstve 2:0 v 21. kole.

Najbližším súperom „belasých“ vo Fortuna lige bude v sobotu 18. apríla na Pasienkoch práve Ružomberok, ktorý vedie z lavičky spomenutý Galád. Pre Zreľáka to bude s určitosťou špecifický zápas.

„Potrebujeme body, potrebujeme víťazstvá. To je zrejmé. Proti Ružomberku však ťažko očakávať ľahké stretnutie, pretože MFK sa posilnil a na jar ešte neprehral. Pre mňa, ale aj pre ostatných chalanov to bude zaujímavý duel. Dúfam, že sa nám podarí zvíťaziť. Ak budeme pokračovať v tom, čo sme začali a naplníme taktické pokyny, máme na úspech predpoklady,“ dodal v rozhovore pre klubový web Adam Zreľák.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Dušan Tittel #Adam Zreľák