Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Trnava zažije šou. Chystá sa na ňu aj Cruyff, Lazio padlo

Trnavský Spartak pripravuje veľkolepé otvorenie nového štadióna. Jeho termín je naplánovaný na sobotu 22. augusta a podľa šéfa predstavenstva spoločnosti City-Arena Pavla Adamca "nie je nijaký dôvod o tom pochybovať".

09.04.2015 11:30
city aréna, spartak trnava, štadión Foto:
Konečnú podobu už dostáva štadión aj zvonka, plášť bude v trnavských červeno-čiernych farbách.
debata (3)

„Chceme pripraviť dôstojné otvorenie, na ktoré budú spomínať viaceré generácie Trnavčanov, lebo sa stalo niečo výnimočné,“ zdôraznil nedávno hlavný akcionár klubu Vladimír Poór v Spartak TV. Atraktívny hlavný program potrvá štyri hodiny. V jeho rámci sa uskutoční exhibičný zápas starých pánov. Domáce legendy privítajú legendy Ajaxu Amsterdam. Práve zápas proti tomuto súperovi v semifinále EPM (predchodca Ligy majstrov) pred 46 rokmi sa stal najpamätnejším na starom trnavskom štadióne, hoci nemal šťastný koniec. Trnavčania silný tím drvili, zdolali ho 2:0, ale zahodili aj množstvo šancí a nakoniec do finále nepostúpili, pretože v prvom súboji v Amsterdame podľahli 0:3.

„Podpísaná je už dohoda o štarte Ajaxu v Trnave a veríme, že na tom sa už nič nezmení. Môže to byť veľmi zaujímavý zápas,“ informoval Poór. Na súpiske figuruje množstvo známych mien na čele s Johanom Cruyffom, ktorý hral v pamätnom zápase v Trnave. Okrem neho sa chystá do Trnavy napríklad Marco van Basten, Frank Rijkaard, Roland de Boer, Edwin van der Sar, Denis Bergkamp a ďalšie hviezdy. „Máme sľúbené, že prídu všetci, len prípadné zdravotné problémy by mohli niekomu v tom zabrániť,“ dodal.

Už je tiež isté, že do Trnavy nepricestuje Lazio Rím, ktoré malo nastúpiť v hlavnom stretnutí s aktuálnym prvoligovým mužstvom Spartaka. Napriek tomu, že organizátori už s talianskym veľkoklubom mali podpísanú aj zmluvu.

zväčšiť Na severnej tribúne budú mať miesto členovia... Foto: MAREK ONDREJKA
city aréna, spartak trnava, štadión Na severnej tribúne budú mať miesto členovia domáceho fanklubu, vľavo časť západnej tribúny, ktorú na budúci týždeň začnú búrať a postavia novú.

„Taliani mali veľký záujem prísť a odohrať tento zápas. Trnavu nedávno navštívil generálny sekretár a športový riaditeľ Lazia, boli nadšení štadiónom. Mali sme spoločný obed, takmer na všetkom sme sa dohodli, problémom neboli ani peniaze, ale všetko stroskotalo na termíne,“ vysvetlil hovorca klubu Marek Ondrejka.

V závere augusta už bežia európske ligy. Lazio oznámilo, že môže odohrať stretnutie na trnavskom trávniku iba 15. augusta. „Pre nás to bol nevyhovujúci termín, preto sme sa s Laziom v dobrom rozlúčili. V našom pláne bolo, aby sa stretol malý Rím, ako sa často hovorí o Trnave, s tímom z veľkého Ríma. Teraz hľadáme inú alternatívu, ktorá bude adekvátna, ak nie ešte zaujímavejšia,“ potvrdil Poór.

Meno nového súpera nie je známe, vzhľadom na termínové kolízie sa Trnavčania už pozerajú aj mimo Európu, nie je vylúčený ani štart mužstva z Južnej Ameriky, možno z Brazílie. Trnavu čaká otvárací víkend od 21. do 23. augusta. Program sa začne už v piatok večer, keď štadión otvoria pre hostí a médiá. Potom sa sprístupní rozsiahly obchodný komplex. Najdôležitejšou časťou slávnosti bude sobotňajší programový blok, v ktorom sa uskutoční malý zápas legiend, hlavný súboj súčasného mužstva so zahraničným súperom a tiež kultúrny program, ktorý vyvrcholí koncertom a prekvapením na záver. V nedeľu bude na štadióne deň otvorených dverí, návštevníci si budú môcť pozrieť aj útroby štadióna, šatne mužstiev, regeneračné miestnosti, VIP priestory a podobne.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Lazio Rím #City aréna #Štadión Antona Malatinského