Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hlavou nedal gól ani na tréningu, na Pasienkoch nestačil

Lukáš Migaľa prežíva v podbrezovskom drese mesiac premiér. Najskôr 24-ročný obranca, ktorý prišiel z Rimavskej Soboty, nastúpil prvý raz v najvyššej súťaži a v sobotu si otvoril na bratislavských Pasienkoch aj strelecký účet. Prekonal brankára Perniša hlavou.

22.03.2015 15:30
Seydouba Soumah Foto: ,
Seydouba Soumah (vpravo) zo Slovana a Michal Pančík z Podbrezovej.
debata

„To je rarita, gól hlavou som nikdy nedal, dokonca ani na tréningu nie. Škoda, že o ničom nerozhodol, zapíše sa len do štatistík,“ vravel Migaľa, ktorý znížil na 1:2 v 81. minúte. Gól prišiel trochu neskoro na prípadný zvrat. „Mohli sme si viac dovoliť v útočnej fáze, niekoľko brejkov sme nedotiahli. Trpíme na to, že nestrieľame góly,“ dodal.

Po návrate do Slovana sa zapísal medzi strelcov Marko Milinkovič, otvoril skóre z penalty. „Zobral som na seba zodpovednosť, čaká sa to odo mňa, patrím medzi skúsenejších v tíme a veril som si,“ zdôraznil stredopoliar.

S výkonom nebol spokojný. „Nebolo to na sto percent. Musím byť pripravený lepšie a na celých 90 minút, získať zápasovú prax,“ hodnotil Milinkovič, ktorý s tímom v zime netrénoval. V prvom kole, ešte vlani v júli, práve on strelil na Pasienkoch oba góly Podbrezovej, zápas sa skončil rovnako (2:1), teraz to bol jeho piaty gól v ročníku.

Hneď po prestávke zvýšil Karol Mészároš na 2:0 a belasí mohli pridať aj tretí gól, ale šance nepremenili. „Víťazstvo sme nakoniec vydreli, vieme hrať lepšie. Po reprezentačnej prestávke by sme chceli ukázať aj krajší futbal,“ pripomenul Mészáros, ktorý nastúpil od začiatku. Aj preto, že domácim chýbali viacerí chorí a zranení hráči (Dobrotka, Zreľák, Kubík, Jablonský…). „Zmien bolo veľa, trochu sme sa na ihrisku hľadali. V závere sme si to však skomplikovali najmä sami.“

Podbrezová na jeseň zdolala doma Slovan (1:0), ale obrala o body aj Žilinu, Trnavu, Senicu… „Nie je to v tom, že sa na silných špecializujeme, ale vždy to bola prirodzená motivácia proti favoritom,“ vravel kapitán nováčika Ivan Minčič. Podľa neho bude dôležité, ako obstojí tím v nasledujúcich dôležitých zápasoch so súpermi, ako je Myjava či Banská Bystrica. Podbrezovej stále hrozí boj o prežitie v súťaži. „Ešte nič nie je rozhodnuté, zatiaľ musíme bojovať o každý bod a každý bude pre nás zlatý, až dovtedy, kým nebude isté, že sa v lige určite udržíme,“ zdôraznil Minčič.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #ŽP Šport Podbrezová #Lukáš Migaľa