Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jarábek: Potrebujeme lepšie štadióny i záhradníkov

Obaja tréneri sa po derby Slovan Bratislava - Spartak Trnava (1:1), ktorým sa konečne uzavrelo 14. kolo najvyššej súťaže, zhodli, že na nekvalitnom teréne sa nedal hrať dobrý, kombinačný futbal. "Bol to boj, silový zápas, na takomto teréne môžeme zabudnúť na nejaké kombinácie," vravel trnavský kouč Juraj Jarábek.

11.03.2015 20:00
slovan bratislava, spartak trnava, miloš... Foto: ,
Miloš Nikolič odohral derby s maskou.
debata (1)

Podľa neho je vybavenie štadiónov a kvalita trávnikov stále veľmi aktuálnou témou v slovenskom futbale. „Musíme sa baviť o vybavení štadiónov. Mali by sme hovoriť o tom, kedy budeme mať v jarných mesiacoch lepšie ihriská a možno aj lepších záhradníkov. Rovnaký problém máme aj v Trnave.“

Pripomenul, že zápas pribrzdili aj prerušenia, ktoré spôsobili diváci hádzaním delobuchov a dymovníc. „Škoda delobuchov z oboch strán, nepatria do futbalu. Prerušenia ubrali na plynulosti hry,“ tvrdil trnavský tréner.

Jeho tím sa síce ujal už v 5. minúte vedenia Nikoličovým gólom, ale náskok udržal len necelú hodinu. Po prestávke aktívnejší Slovan vyrovnal. Kubík ušiel trnavským hráčom a prehodil aj brankára.

„Mohli sme získať aj viac,“ domnieva sa Jarábek. "Ujali sme sa vedenia, kontrolovali hru, súpera nepúšťali do akcií, až v závere prvého polčasu nás podržal Kelava. Po zmene strán som nabádal hráčov k väčšej aktivite, čakal som tlak Slovana, ktorý nemal čo stratiť. My sme sa však zatiahli a inkasovali sme do otvorenej obrany lacný gól. Po ňom sme chceli s výsledkom ešte niečo urobiť, ale nepodarilo sa to.“

Prestížne derby odložili dva razy, malo sa hrať vlani v októbri, ale neuskutočnilo sa pre ochorenie trnavských futbalistov. Druhý raz, vlani 7. decembra, rozhodca neuznal terén za regulárny. „Zápas by bol asi iný, hrali by sme v iných zostavách, ovplyvňujú ich vždy žlté karty, zranenia, v tomto prípade aj transfery, zimné zmeny v kádroch, v našom ich bolo asi viac. Som rád, že máme tento zápas už za sebou,“ zdôraznil tréner bratislavského mužstva Jozef Chovanec.

Mrzelo ho, že jeho tímu nevyšiel vstup do stretnutia. „Inkasovaný gól ovplyvnil náš výkon, neboli sme dôslední, ako sme chceli byť. Verili sme však, že môžeme ešte so zápasom niečo urobiť. Dali sme gól, vypracovali sme si ešte výbornú šancu. Remíza je nakoniec spravodlivá,“ hodnotil.

V zimnej príprave a v doterajšom priebehu jarnej časti nemohol zatiaľ počítať s bývalou oporou mužstva Markom Milinkovičom, ktorý sa však napokon dohodol s klubom na novej zmluve. Zatiaľ nevie, kedy bude pripravený nastúpiť. „Samozrejme, je to rozdielový hráč, v takomto zápase by nám akiste pomohol,“ dodal Chovanec.

Strelec vyrovnávajúceho gólu Slovana František... Foto: SITA, Robert Tappert
františek kubík, marek janečka, spartak trnava, slovan bratislava Strelec vyrovnávajúceho gólu Slovana František Kubík (vľavo) v súboji s kapitánom Trnavy Marekom Janečkom.

Muž v čiernej maske dal Trnave nádej

Miloš Nikolič, muž v čiernej maske, technicky bezchybne zvládol neľahkú streleckú pozíciu a už v 5. minúte derby Slovan Bratislava – Spartak Trnava otvoril skóre. „Mal som šťastie, padal som a v otočke som dobre trafil loptu,“ vravel. Hosťujúcemu mužstvu dal jeho gól nádej na prvé víťazstvo na súperovom ihrisku v tomto ročníku najvyššej futbalovej súťaže. Jeho tím napokon tesný náskok neudržal.

Do poslednej chvíle nebolo isté, či srbský stopér, ktorý prestúpil v zime do Trnavy zo Zlatých Moraviec, vôbec na Pasienkoch nastúpi. V prvom jarnom kole v zápase s Myjavou mu zlomili nos a jeho štart sa zdal byť vylúčený.

Napokon mu expresne rýchlo vyrobili na tvár masku, ktorá mu umožnila hrať. „Vyrobil mi ju doktor Ján Baláž, som mu za to vďačný,“ približoval. „Len v pondelok ráno mi v Bratislave urobil odtlačky, výroba masky si vyžaduje nejaký čas, je to dosť komplikovaná záležitosť. V deň stretnutia, v utorok popoludní, som prišiel za ním, stihli sme to na poslednú chvíľu. Pred zápasom som si masku vyskúšal, chvíľu som hlavičkoval, bolo to v poriadku, nerobilo mi to problémy.“

Napriek tomu bol jeho štart opäť ohrozený, pretože hlavný rozhodca Vladimír Vnuk váhal, či mu povolí s ňou hrať. „Maska je dosť tvrdá a zdalo sa mu, že časť na nose, ktorá trochu vyčnievala, by mohla spôsobiť súperovi zranenie, ak by sme sa stretli v súboji. Musel som si na nos nalepiť pásku, aby bol povrch mäkkší,“ vysvetľoval.

Napokon rozhodca súhlasil, ale s podmienkou. „Povedal mi, že nesmiem nikoho maskou ohroziť. Ak budú mať súperovi hráči pripomienky, musel by som odísť z ihriska,“ dodal Miloš Nikolič.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Chovanec #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Juraj Jarábek #Fortuna liga #Miloš Nikolič