Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prekvapenie v DAC: Radványiho vystrieda Nemec Marič

Slovenský futbalový klub FC DAC 1904 Dunajská Streda mení trénera A-mužstva. Ako informoval účastník Fortuna ligy 2014/2015 na svojej internetovej stránke, Mikuláša Radványiho od budúceho týždňa vystrieda vo funkcii Tomislav Marič.

17.01.2015 15:34
Mikuláš Radványi Foto: ,
Čoskoro už bývalý tréner Dunajskej Stredy Mikuláš Radványi.
debata

Asistentom nemeckého kouča s chorvátskymi koreňmi bude bývalý hráč viacnásobného chorvátskeho majstra Hajduk Split Dean Računica.

Oszkár Világi, väčšinový majiteľ FC DAC, toto rozhodnutie označil za kľúčové pre klub, ktorý začína realizovať ďalšiu etapu svojich ambicióznych plánov presadiť sa v domácej lige, ale postupne aj v európskych súťažiach.

„Mikuláš Radványi je skvelý tréner, ktorého si vysoko cením a ktorý pomohol Dunajskej Strede zachrániť najvyššiu súťaž. V dunajskostredskom futbale zanechal dobrý dojem a nezmazateľnú stopu, radi by sme s ním v štruktúrach klubu naďalej spolupracovali. Preto netreba za trénerskou výmenou hľadať nič iné iba fakt, že už nechceme hrať o záchranu, ale o vyššie pozície v lige a pokúsiť sa postupne prepracovať aj do európskych súťaží, stabilne v nich hrávať a bodovať. Fanúšikovia DAC-u si za svoju trpezlivosť zaslúžia konečne odmenu aj v podobe úspechov. Tomislav Marič je na tieto úlohy dobrým prototypom trénera so skúsenosťami z nemeckého futbalu, ktorý dnes kraľuje svetu. Rátame s ním nielen ako s trénerom, ale radi by sme jeho skúsenosti využili aj pri budovaní klubovej štruktúry a kultúry,“ uviedol Oszkár Világi.

Deväťnásobný chorvátsky reprezentant Tomislav Marič sa narodil 28. januára 1973 v nemeckom Heilbronne. Ako hráč aktívne hrával za Karlsruher SC, SG Wattenscheid, Stuttgart Kickers, VfL Wolfsburg, Borussiu Mönchengladbach a japonský klub Urawa Reds. Svoju aktívnu hráčsku kariéru ukončil v roku 2007 v klube 1899 Hoffenheim.

Jeho trénerská kariéra začala práve v tomto tíme, kde dva roky pôsobil ako asistent trénera. Neskôr sa stal manažérom mládežníckeho tímu VfB Stuttgart a v roku 2013 pôsobil ako asistent kouča VfB Stuttgart Thomasa Schneidera.

Dean Računica sa narodil 5. decembra 1969 v chorvátskom Šibeniku. Ako hráč pôsobil v kluboch Casino Salzburg, Hapoel Tel Aviv či Hajduku Split, kde začínal aj končil svoju aktívnu hráčku kariéru. Pred príchodom do DAC pôsobil ako manažér futbalového klubu NK Primorac Stobrec.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mikuláš Radványi #FC DAC 1904 Dunajská Streda #Tomislav Marič